16:37 31.01.2020

У незаконно засуджених РФ українців Лимешка й Дудки погіршився стан здоров'я - Денісова

2 хв читати
У незаконно засуджених РФ українців Лимешка й Дудки погіршився стан здоров'я - Денісова

 Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє, що в незаконно засуджених Росією українців Володимира Дудки та Геннадія Лимешка погіршується стан здоров'я.

"Геннадій Лимешко, якого утримують у "ФКУ ВК-6 УФСВП Росії у Ставропольському краї", повідомив, що співробітники виправної установи застосовують до нього моральний та психологічний тиск – кажуть, що його потрібно вбити, адже він прийняв іслам. Більш того, постійно принижують його гідність і вже кілька разів підпалювали на голові шапку. Він побоюється за своє життя!" - йдеться в повідомленні Денісової на сторінці у Facebook.

Омбудсмен зазначає, що в Лимешка погіршився стан здоров'я: зокрема, його турбує постійний зубний біль і біль у суглобах.

Але незважаючи на це адміністрація виправної установи не забезпечує надання необхідної медичної допомоги українцю.

"Володимир Дудка, "ФКУ ВП 11 УФСВП Росії у Ставропольському краї", також повідомляє про сильне погіршення стану здоров'я. У нього постійний головний біль на тлі високого артеріального тиску. Висипи, що були на тілі, не лікуються. Через це посилився свербіж", - ідеться в повідомленні.

У зв'язку з цим Денісова звертається з вимогою до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової невідкладно вжити заходів з метою дотримання прав громадян України - забезпечити належні умови утримання та безпеки Геннадія Лимешка, а також надати необхідну медичну допомогу незаконно засудженим громадянам України.

"Прошу тимчасового повіреного України у справах України в Російській Федерації Василя Покотила сприяти забезпеченню прав і свобод громадян України", - додала Денісова.

Омбудсмен також закликала міжнародну спільноту, дипломатів і представників правозахисних організацій посилити моніторинг дотримання прав українських громадян.

Як повідомлялося, Геннадія Лимешка затримали правоохоронні органи РФ у серпні 2017 року, його засудив так званий Судацький міський суд Республіки Крим у травні 2018 року за нібито незаконне виготовлення та зберігання вибухових речовин.

У Міноборони України повідомили, що Лимешко служив у Збройних силах за контрактом і його було звільнено у травні 2017 року через службову невідповідність.

Володимира Дудку незаконно позбавив волі на 14 років "Севастопольський міський суд". Відбуває покарання в колонії суворого режиму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали ударів по Харкову і Золочеву, постраждали щонайменше семеро мирних жителів - ОВА

Європейський фонд солідарності для українських фільмів виділив EUR400 тис. на вісім проєктів

Окупанти за добу обстріляли 21 прикордонне село в Сумській і Чернігівській областях

Українська молодь отримає сертифікати в "Дії" на книжки вже у 2024 році

Росіяни за добу 21 раз обстріляли населені пункти Донеччини - голова ОВА

Зеленський привітав морську піхоту з професійним святом

Російські війська за добу вбили одного жителя Донбасу та ще чотирьох поранили

Блінкен сподівається на прогрес у рішенні про використання заморожених російських активів на допомогу Україні на червневому саміті G7

Росіяни обстріляли три прикордонні громади Сумської області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, двоє поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА