16:44 17.01.2017

Швейцарія виділяє $100 млн фінансової допомоги Україні

2 хв читати
Швейцарія виділяє $100 млн фінансової допомоги Україні

Швейцарія до кінця січня поточного року передасть $100 млн у вигляді першого транша фінансової допомоги Україні, заявляє президент України Петро Порошенко.

"Було прийнято рішення, яке щойно оголошено, що до кінця січня Україна отримає $100 млн. Вони надійдуть на рахунки Нацбанку у вигляді фінансової допомоги від Швейцарської Конфедерації як перша частина транша, спрямованого на підтримку України", - повідомив П.Порошенко журналістам у Давосі за підсумками переговорів із президентом Швейцарської Конфедерації Доріс Лойтхард.

Глава Української держави повідомив, що під час переговорів із президентом Швейцарії обговорювався нинішній стан двосторонніх міждержавних відносин, а також успіх України на шляху проведення важливих реформ.

"Ми зауважили, що до 6 лютого, коли Україна та Швейцарія відзначатимуть 25-річчя наших дипломатичних відносин, ми підійшли не з порожніми руками. Швейцарія визнала очевидний прогрес України щодо реформ", - сказав П.Порошенко.

Окремо, за його словами, було відзначено ефективність боротьби з корупцією в різних сферах, а також кроки української сторони для стабілізації банківської системи. "Крім того, ми домовилися прискорити спільні кроки з розслідування злочинів попередньої влади. Що стосується тих заморожених активів у швейцарських банках, які нині там перебувають, то ми визначили чіткі графіки та координацію співпраці міністерств юстиції і генеральних прокуратур, які мають швидше привести до певного результату з повернення цих активів в Україну", - сказав президент.

За його словами, Швейцарія готова надати українцям безвізовий режим одразу ж після аналогічного кроку з боку Євросоюзу. "Ви знаєте, що ми очікуємо найближчим часом рішення Європарламенту про безвізовий режим. І було чітко заявлено, що одразу ж, як тільки Україна отримає право безвізових поїздок до країн Шенгенської зони, Швейцарія одночасно також надасть безвізовий режим для українських громадян", - заявив П.Порошенко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Колишнього залізничника, який постачав росармію паливом під час окупації Куп'янська, засуджено до 10 років в'язниці - прокуратура

Унаслідок ракетного удару по Криворізькому району постраждав чоловік - голова ОВА

На півдні ворог накопичив невелику кількість сил, але це все одно не той ресурс, який здатен прорвати лінію оборони - Плетенчук

Кабмін України продовжив на 6 місяців роботу паспортного сервісу ДП "Документ" для українців за кордоном

У Дніпропетровській області збито ворожий БпЛА - голова ОВА

На лінії фронту відбулося 42 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Стефанчук доручив підготувати звернення до Кабміну щодо дотримання його представниками дрес-коду у ВР

ВР закріпила статус англійської мови як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні

Протягом останніх трьох діб сектор Авдіївка-Покровськ залишався основним напрямком російських сил - британська розвідка

СБУ повідомила про підозру в державній зраді дружині ексдепутата Маркова - співвласниці російської ІТ-компанії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА