16:51 25.02.2020

Повернення окупованих Криму та частини Донбасу однаково пріоритетні для України

2 хв читати
Повернення окупованих Криму та частини Донбасу однаково пріоритетні для України

Повернення окупованих Російською Федерацією територій Криму та частини Донбасу є пріоритетними для української влади, заявляє голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

"Безумовно, буде різний підхід до вирішення цих питань, але для нас вони однаково пріоритетні. Адже і там, і там наші громадяни, наші землі", - сказав Разумков на зустрічі з президентом Латвії Егілсом Левітсом у вівторок у Ризі.

Як повідомляє сайт українського парламенту, Разумков подякував Левітсу за готовність Латвії на міжнародній арені підтримувати Україну в її боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет.

"Там, де не може говорити України, говорить Латвія. Там, де не чути один голос, - почують кілька. Ми відчуваємо підтримку Латвійської Республіки в рамках роботи ПАРЄ, ООН та інших міжнародних організацій, і це дуже важливо для України", - зазначив голова парламенту.

Спікер українського парламенту висловив президенту Латвії подяку за підтримку України на шляху до членства в НАТО. "Ми співпрацюємо на користь не лише України, а й усієї Європи, і робимо все залежне від нас для збереження демократичних принципів", - зазначив Разумков.

У свою чергу Левітс висловив сподівання, що цей візит дасть позитивний імпульс відносинам між державами. Зокрема, він наголосив на необхідності розвивати співпрацю в рамках Східного партнерства.

Разумков у відповідь на це зазначив, що цей напрям є важливим для України. "Сподіваюся, якісна комунікація на рівні дипломатичних місій, парламентаріїв і чиновників дасть змогу поглибити співпрацю між нашими країнами", - наголосив він.

Як повідомлялося, Разумков перебуває 24-25 лютого з офіційним візитом у Латвії, після завершення якого вирушить із візитом до Естонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА