Apple займається розробкою нової VR-гарнітури з 8К дисплеєм — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple займається розробкою нової VR-гарнітури з 8К дисплеєм

Технології&Авто
272
Нещодавно компанія Apple оголосила про те, що виконавчий директор Ден Річчіо отримав нову посаду, на якій він буде займатися новим проектом і підпорядковуватися безпосередньо генеральному директору Тіму Куку. Днями стало зрозуміло, що це за проект.
Ден Річчіо на новій посаді повинен зосередитися на розробці гарнітури доповненої і віртуальної реальності Apple, про яку давно ходять чутки, повідомляє Cnet.
Річчіо працює в Apple з 1998 року і, за словами компанії, був “лідером в проектуванні, розробці і проектуванні майже всіх продуктів Apple”, починаючи з iMac першого покоління. Останні проекти, над якими він працював, включають лінійку iPhone 12 з підтримкою 5G, нові Mac компанії на базі процесорів M1 і нові накладні навушники AirPods Max.
За інформацією Bloomberg, Річчіо і раніше працював над майбутніми гарнітурами Apple AR і VR, але тепер він зосередиться на цих проектах “на постійній основі”.
У повідомленні йдеться, що віце-президент Apple Майк Роквелл, як і раніше, відповідає за повсякденне керівництво проектом, і над пристроями працює “понад тисяча інженерів”.
Ймовірно гарнітура буде оснащена більш ніж десятьма камерами, подвійним 8К-дисплеєм і датчиком LIDAR для відстеження руху рук і картографування кімнати.
З чуток, гарнітура буде коштувати близько $3000. Така ціна передбачає, що VR-гарнітура Apple буде значно відрізнятися від інших преміальних гарнітур, включаючи Oculus Quest 2, яка коштує в 10 разів менше.
Можливо, ми побачимо цей продукт від Apple вже в 2022 році.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас