10:13 26.10.2018

Помер Микола Караченцов

2 хв читати
Помер Микола Караченцов

Народний артист РРФСР Микола Караченцов помер у московській лікарні вранці в п'ятницю, повідомив "Інтерфаксу" його син Андрій.

"Учора вранці його доправили до 62-ї міської лікарні, перевели до реанімації, де сьогодні о 8:50 він помер", - сказав А.Караченцов.

М.Караченцов народився 27 жовтня 1944 року в Москві. З відзнакою закінчив Школу-студію МХАТ і прийшов до Московського театру імені Ленінського комсомолу. На сцені цього театру М.Караченцов зіграв у таких відомих спектаклях, як рок-опера "Зірка і смерть Хоакіна Мур’єти", "Чеське фото" "...sorry", "Блазень Балакірєев".

Популярність актор здобув уже в 1974 році після виконання ролі Тіля Уленшпігеля в спектаклі "Тіль", а в 1980-ті роки він був уже відомий усій країні завдяки головній ролі графа Резанова в рок-опері "Юнона та Авось", яка з успіхом йде на сцені "Ленкому" з 1981 року.

У кіно М.Караченцов почав зніматися з 1967 року. Першими фільмами з його участю стали "Штрихи до портрета В.І.Леніна" "...І знову травень". Популярність йому як кіноактору принесла драма "Старший син". М.Караченцов із однаковим успіхом знімався у фільмах різних жанрів - музичних, дитячих, пригодницьких, драматичних.

Заслужений артист РРФСР, Народний артист РРФСР. Нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня, орденом Пошани, а також золотим орденом "Служіння мистецтву". Був лауреатом багатьох, серед яких премія Володимира Висоцького "Своя колія" і російською національною акторською премією імені Андрія Миронова "Фігаро".

У ніч на 28 лютого 2005 року М.Караченцов потрапив у серйозну ДТП на Мічурінському проспекті в Москві. Актор отримав важку травму голови, близько місяця пролежав у комі, йому було зроблено кілька операцій.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща має намір виділити 3 млрд злотих на кібербезпеку після кібератаки РФ

Дніпропетровська область другий день поспіль може обійтися без відключень е/е

Глава МЗС Італії підтвердив плани передати Україні систему ППО SAMP/T

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

Суд вирішив передати столичний БФК Gulliver в управління АРМА, власник має намір оскаржити рішення

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА