14:08 19.10.2019

ВАКС продовжує засідання щодо обрання запобіжного заходу Гладковському

3 хв читати
ВАКС продовжує засідання щодо обрання запобіжного заходу Гладковському

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) в суботу опівдні продовжив засідання щодо обрання запобіжного заходу президенту корпорації "Богдан", екс-заступнику секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олегу Гладковському

Під час судового засідання голова наглядової ради ПРАТ "Іста-Центр", два народних депутати із фракції "Європейська солідарність" - Максим Саврасов і Ростислав Павленко, а також блогер Андрій Серебрянський заявили про готовність взяти Гладковського на поруки.

Напередодні сторона звинувачення запропонувала обрати Гладковському запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці з правом внесення застави в 100 млн грн. Захист просить відпустити підозрюваного на поруки або під особисте зобов'язання.

На початку засідання суддя дозволив Гладковському перебувати поруч із адвокатом, а не в скляній кабіні.

Водночас біля будівлі ВАКС проходить акція партії "Національний корпус" з вимогою заарештувати Гладковського на 60 днів. Представники "Нацкорусу" також присутні на засіданні суду. "Історія Свинарчуків-Гладковських і всіх їхніх солідарних друзів - найбільша загроза для української незалежності. Тому ми, як представники націоналістичних сил, не будемо байдужі до цього", - йдеться в заяві "Нацкорпусу" в Телеграм-каналі.

Як повідомлялося, 17 жовтня Гладковського затримали в аеропорту "Бориспіль" детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ).

18 жовтня Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомила, що Гладковському повідомлено про підозру у зловживанні службовим становищем та декларування недостовірних відомостей.

Так, детективи НАБУ повідомили про підозру колишній посадовій особі у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ст. 366 - 1 Кримінального кодексу України.

Встановлено, що Гладковський використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби для одержання неправомірної вигоди ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс", в якій він є кінцевим власником. Він забезпечив внесення у державне оборонне замовлення та подальшу закупівлю за рахунок державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами у дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", який входить до складу ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс".

В результаті державі було завдано збитків у сумі понад 10,62 млн грн.

Крім того, встановлено, що колишній посадовець не задекларував доходи подружжя, отримані від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці, - $54 тис. (за 2016 рік), $63 тис. (за 2017 рік) і $47,5 тис. (за 2018 рік).

Пізніше адвокат Гладковського повідомив, що подав до суду через незаконне затримання його підзахисного детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ). Про це йдеться у скарзі, поданій адвокатом затриманого до Шевченківського районного суду.

Як раніше заявляв захисник Гладковського, його підзахисний системно співпрацював зі слідством і не давав підстав для застосування цієї норми. Він з'являвся на допити, надавав необхідну слідчим інформацію, а також після звільнення з держслужби більше десяти разів виїжджав за кордон і повертався в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА