16:19 29.11.2018

Полторак повідомив, що усі взяті в полон РФ біля Керченської протоки українські військові моряки отримають матдопомогу

2 хв читати
Полторак повідомив, що усі взяті в полон РФ біля Керченської протоки українські військові моряки отримають матдопомогу

Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що підписав наказ щодо надання матеріальної допомоги в сумі 50 тис. грн кожному з військовослужбовців ВМС України, які виконували завдання в районі Керченської протоки та були взяті в полон росіянами 25 листопада 2018 року.

"За дорученням президента України Петра Порошенка щойно підписав наказ щодо надання матеріальної допомоги в сумі 50 тисяч гривень кожному із військовослужбовців ВМС України, які виконували завдання в районі Керченської протоки та були незаконно затримані та взяті в полон 25 листопада 2018 року", - написав С.Полторак на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер удень.

Він повідомив, що в середу, 28 листопада, в Одесі, представники Командування Військово-Морських сил ЗСУ провели зустріч із рідними та близькими військовополонених щодо їхніх прав і вирішення проблемних питань.

"Юридичними службами Міністерства оборони, Генерального штабу та командування ВМС Збройних сил України забезпечено координацію з Офісом уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, профільними центральними органами виконавчої влади, міжнародними правозахисними організаціями, громадськими об'єднаннями та волонтерами - Українською Гельсінською спілкою з прав людини, "Крим-SOS", Медійною ініціативою за права людини та іншими", - поінформував міністр.

Зокрема, уточнив С.Полторак, йдеться про правову підтримку українських військових моряків на міжнародному та національному рівнях, постійне інформування громадськості щодо стану військовополонених, а також заходів, яких вживає українська сторона з метою повернення наших воїнів додому.

Російські прикордонники 25 листопада із застосуванням зброї затримали біля Керченської протоки буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя через Чорне та Азовське моря. Судна конвоювали до Керчі. Було затримано 24 українських військових моряків, із них, за різною інформацією, від трьох до шести поранені. Під час операції РФ закривала судноплавство Керч-Єнікальским каналом, залучала вертольоти та бойові літаки.

ЄС та міністерства закордонних справ багатьох країн засудили російські агресивні дії в Азовському та Чорному морях проти українських суден. Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер і міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявили, що в діях української сторони в Керченській протоці не було нічого, що можна було б розцінювати як провокацію.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА