11:24 01.10.2019

У Києві завершився сезон фонтанів

2 хв читати
У Києві завершився сезон фонтанів

У Києві минулого понеділка завершився сезон роботи фонтанів і вже з вівторка, 1 жовтня, працівники спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства "Київводфонд" почнуть готувати фонтани до зими, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

"Перед відпочинком фонтани потрібно ретельно почистити й законсервувати. Підготовку до зими фонтанів на майдані Незалежності розпочнемо із верхньої їх частини: демонтуємо усе зовнішнє обладнання, вимиємо чаші й проведемо необхідні санітарно-профілактичні роботи. "Великий" та шість "Малих" фонтанів будуть законсервовані спеціальною конструкцією, яка захищатиме чаші фонтанів від зовнішнього пошкодження й забруднення. Після цього роботи продовжаться безпосередньо у підземній частині фонтанів, де розміщується насосне обладнання й щитові запуску", - наводить слова директора "Київводфонд" Світлани Козловської прес-служба.

Згідно з інформацією, на сьогодні "Київводфонд" здійснює роботи з експлуатації восьми столичних фонтанів, а саме: на майдані Незалежності - "Великий" і комплекс із шести фонтанів "Малі", на вул. Хрещатик - фонтани "Водяна куля", "Каскадний", "Засновники Києва" і "Хрещатик", а також фонтан на вул. Великій Васильківській і комплекс в акваторії Русанівського каналу.

"Для демонтажу дванадцяти гейзерних фонтанів, які розміщуються в акваторії Русанівського каналу, будуть залучені дайвери й водоплавна техніка. Очищення Русанівських фонтанів відбуватиметься безпосередньо після їх демонтажу з каналу. До наступного сезону вони зберігатимуться у спеціалізованих приміщеннях", - йдеться в повідомленні.

У КМДА зазначили, що з травня 2020 року столичні фонтани знову запрацюють.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

ППО збила дев’ять ракет і десять шахедів у Дніпропетровській області, поранено чотирьох людей, серед них семирічна дівчинка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА