19:55 26.09.2019

Зеленський розповів американському бізнесу про майбутню приватизацію та плани щодо розвитку економіки України

2 хв читати
Зеленський розповів американському бізнесу про майбутню приватизацію та плани щодо розвитку економіки України

Президент України Володимир Зеленський на зустрічі з представниками ділових кіл США розповів про майбутню приватизацію в Україні та плани щодо розвитку економіки країни.

"Ми розпочинаємо приватизацію державних компаній і запрошуємо до участі в наших відкритих аукціонах", - зазначив він під час спілкування з американськими бізнесменами в Нью-Йорку, повідомляє прес-служба президента України.

За його словами, в жовтні планується розглянути законопроект, який суттєво скорочує список підприємств, заборонених до приватизації в Україні.

Зеленський зазначив, що найближчим часом Верховна Рада розгляне законопроект про концесії, який дозволить залучити на прозорих і зрозумілих умовах інвестиції в інфраструктуру.

Глава держави нагадав, що Україна зміцнила позиції в рейтингу Doing Business. "Надалі ми зробимо все для забезпечення економічного зростання і залучення прямих іноземних інвестицій. Це мій головний пріоритет як президента, це також пріоритет нового уряду та парламенту", - резюмував він.

Зеленський наголосив, що його команда налаштована не обіцяти реформи і зміни в країні, а швидко їх проводити. "Ми не будемо говорити про важливість боротьби з корупцією чи важливість дерегуляції – ми це все робимо вже сьогодні, хоча треба було зробити ще вчора", - сказав він.

Президент зауважив, що нова влада вже почала вирішувати проблеми, які заговорювалися роками. "Ми змінюємо країну, правила гри, створюємо цивілізовану ділову атмосферу - і будемо робити це все дуже швидко. У нас немає років, у нас є тільки місяці", - зазначив він.

Зеленський нагадав, що вперше в історії України знято недоторканність з народних депутатів, ухвалено закон, який допоможе ефективно працювати Вищому антикорупційному суду. Крім того, ухвалено низку законів, які значно збільшують прозорість регулювання фінансової сфери.

"На тлі цих змін зріс кредитний рейтинг України – з В- до В та поліпшився прогноз зі "стабільного" на "позитивний" агентства Fitch Rating. Економіка зростає вже 14 кварталів поспіль і досягла 4,6% у 2-му кварталі цього року", - констатував президент.

Він зазначив, що вперше за чотири роки Україна вийшла на рекордний розмір портфеля ЄБРР на понад $1 млрд, з якого майже половина - нові проекти, оголошені в останні три місяці.

"Ми й далі співпрацюватимемо з нашими міжнародними партнерами – Міжнародним валютним фондом, Світовим банком та іншими фінансовими установами", - заявив Зеленський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нові вимоги ДБН до бомбосховищ можуть стати бар'єром для реалізації проєктів в Україні - ЄІБ

Питання перегляду тарифів на е/е для населення до порядку денного засідання Кабміну не включали

Пріоритет "Метінвесту" - залучити до роботи якомога більше колишніх військових - СЕО

Графіки відключень не застосовуватимуть до підприємств, які імпортують 80% електроенергії - Шмигаль

Завдяки сонячній генерації та виходу з ремонту двох енергоблоків АЕС, кілька днів не застосовуються планові відключення, але економити потрібно - Шмигаль

"Укрнафта" завдяки ГРП збільшила добовий дебіт однієї зі свердловин у 25 разів

Основою горизонтального вирівнювання місцевих бюджетів-2025 будуть надходження ПДФО-2024 і статистика населення на початок війни та ВПО

Відключення е/е можуть повернутися з виведенням найближчими днями чергових енергоблоків у ремонт - голова "Енергоатому"

Вимоги до затвердження керівництва українських СК зараз набагато жорсткіші, ніж у європейських країнах - думка

Частка бізнес-продажу в мережі JYSK в Україні в травні 2024 р. перевищила 6%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА