06:48 26.02.2019

Майбутнє української держави в НАТО - Порошенко

2 хв читати
Майбутнє української держави в НАТО - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що майбутнє української держави бачить в НАТО, повідомляє сайт адміністрації президента.

"Майбутнє України я бачу в НАТО, тому що НАТО - це механізм безпеки нашої держави. НАТО - це механізм, коли кожна мама свого сина поверне назад. Тому що разом з нами стоятимуть 30 інших націй. Пліч-о-пліч захищатимуть нашу державу разом з нами. А ми будемо захищати їх", - сказав П.Порошенко.

Він зазначив, що членство в ЄС також важливо для України, оскільки "Євросоюз - це система цінностей, демократія і свобода, а також рівень життя і стандарти".

Крім того, глава держави розповів про нещодавній візит до Нью-Йорка, де взяв участь в Генеральній асамблеї ООН і поставив питання розгортання миротворчої місії ООН на сході України. "Коли приходять миротворці - російські відразу виходять, забирають свою зброю. У нас немає внутрішнього конфлікту, громадянської війни, як намагаються нав'язати нам російські пропагандисти. Ми мирна і єдина країна", - підкреслив П.Порошенко.

Також президент наголосив на єдності та підтримці українців, яку вони демонструють за останні п'ять років.

"Наша з вами єдність, наша з вами відповідальність, наша з вами рішучість і наша з вами віра в перемогу зберегла державу. У 2014-2015 роках левова частина з вас стала волонтерами. 80% українців були об'єднані навколо того, що треба врятувати державу", - підкреслив він.

П.Порошенко зазначив також, що завдяки єдності за п'ять років була створена українська армія. Він додав, що зосередив багато зусиль на розвитку українського війська. "Нам, українцям, є діло до нашої держави. Так, як я, діяли 80% українців. І на сьогоднішній день ми маємо вже потужну армію, яка сьогодні є однією з найсильніших на континенті і здатна захистити Україну", - сказав президент.

"Сьогодні її чисельність 250 тис., але при введенні воєнного стану ми перевірили, що за тиждень ще 150 тис. відразу ж стануть до зброї", - додав він.

П.Порошенко підкреслив, що так само від єдності українського народу залежить майбутнє держави. "На сьогоднішній день на кону стоїть вся наша Україна. Від нашої з вами єдності, від відповідального вибору залежить доля держави не на п'ять років, а на покоління. Дуже важливо, щоб Путін не повернувся в Україну. Ми маємо рухатися вперед", - підкреслив він.

"Ми не маємо права зрадити очікування наших воїнів", - резюмував глава держави.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА