Міжбанк: на поведінку ринку вплинуть кілька факторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на поведінку ринку вплинуть кілька факторів

Валюта
823
У середу події на валютному ринку знову не дадуть нудьгувати нікому – ні клієнтам, ні банку, ні, швидше за все, і Нацбанку. Співвідношення попиту і пропозиції знову буде досить швидко змінюватися, а виходи окремих великих гравців буде фактично формувати тренд по курсу.
На поведінку ринку вплинуть такі фактори:
1) Розрахунки за вчорашнім аукціоном Мінфіну України з розміщення ОВДП. Результат його виявився цікавим. Продано паперів на 1,149 млрд гривень. Фактично всі купівлі облігацій (на 1,033 млрд гривень) – на відносно короткі строки – 91 і 350 днів. А ось дворічних облігацій купили всього на 116 млн гривень. Хоча раніше в основному нерезиденти полювали саме на довгограючі папери. Чи це зміна стратегії інвесторів, чи разова ситуація – покаже найближчий час. Іноземці продаватимуть сьогодні валюту, щоб розрахуватися за ОВДП, і це додасть пропозиції валюти на ринку. Як і вчора – поведінка іноземців з купівлі/продажу облігацій на вторинному ринку також додасть активності на міжбанку сьогодні протягом сесії;
2) Авансові виплати персоналу у компаній, господарські операції великих клієнтів і початок податкових платежів у підприємців і компаній.
Всі господарські операції клієнтів зараз провокують дефіцит вільної гривні у бізнесу. Крім самих авансів персоналу – компаніям необхідно сплачувати і податки за такими виплатами. Крім цього, до кінця тижня ФОПи повинні сплатити ЄСВ за минулий квартал, а компанії – юридичні особи – стандартний набір податкових відрахувань. Брак гривні активізує продаж валюти експортерами і зменшить можливості імпортерів з її купівлі;
3) Дії НБУ. Як і всі дні жовтня – Нацбанк у разі ситуативного надлишку пропозиції долара на торгах знову вийде на міжбанк через Matching для поповнення резервів. Це, з одного боку, утримає курс від просідання при великому надлишку пропозиції (якщо такий буде) і водночас дасть можливість клієнтам закрити свої потреби в гривні. Єдине ключове питання – за якою ціною компанії зможуть продати цю валюту.
Ми очікуємо на сьогодні коридор по долару в межах 24,65-24,95 гривень з періодичною зміною тренду курсу при виході на торги великих клієнтів і нерезидентів.
За нашими розрахунками, обсяг операцій буде в межах до $250 млн при укладанні до 580 угод.
Курс долара на Міжбанку – графік:
Середні курси валют на Міжбанку після відкриття ринку:
долар США – 24,77 / 24,80
євро – 27,22 / 27,26
російський рубль – 0,3842 / 0,3851
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас