20:27 10.01.2021

Трамп упевнений, що його не зміщуватимуть із президентської посади за допомогою 25-ї поправки - ЗМІ

2 хв читати

Президент США Дональд Трамп не вважає, що члени його кабінету або віце-президент Майк Пенс спробують змістити його з посади за допомогою 25-ї поправки до Конституції, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на обізнаних осіб.
"Трамп упевнений, що віце-президент Майк Пенс і члени його кабінету не спробують змістити його відповідно до 25-ї поправки", - повідомляє агентство з посиланням на джерела.
За словами одного з джерел агентства, Пенс відкидає цю ідею як нездійсненну. За словами іншого джерела, Пенс можливість застосування 25-ї поправки навіть не обговорював. Агентство зазначає, що Пенс і Трамп не розмовляли особисто з середи.
Йдеться про поправку, яка допускає початок процесу відсторонення глави держави, якщо віце-президент і більшість високопоставлених співробітників адміністрації приходять до висновку, що президент не здатний виконувати свої функції. У такому разі віце-президент займає місце президента. У поправці детально описаний механізм того, як цього можна домогтися.
Крім того, Трамп і його союзники, повідомляє агентство, вважають, що демократи "перегинають палицю" з тим, щоб спробувати домогтися імпічменту до інавгурації Джо Байдена на посаді президента 20 січня.
Останні дні на посаді президента Трамп спробує провести активно, зазначає агентство. Зокрема, він вирушить у Техас, на кордоні якого будується стіна з Мексикою, один із найяскравіших проектів Трампа на посаді президента.
Крім того, Трамп, ймовірно, готує ще один раунд помилування засуджених. Не виключається, що якісь дії будуть зроблені адміністрацією на адресу великих технологічних компаній, проте які саме агентство не уточнює. Трамп підготував кілька указів, що стосуються діяльності компаній, але поки що не зрозуміло, які з них будуть видані.
За словами джерел, Трамп і його союзники вважають, що цензура з боку соцмереж на його адресу і рух за імпічмент може мати ефект бумерангу для демократів. Інше джерело агентства назвало ситуацією "останнім полюванням на відьом" з боку демократів, а відсторонення Трампа з посади передчасно зробить його "мучеником" в очах його прихильників.
Демократи намагаються усунути від влади Трампа, не чекаючи інавгурації його наступника Джо Байдена 20 січня. На їхню думку, Трамп не може залишатися в Білому домі, оскільки несе відповідальність за нещодавні заворушення у Вашингтоні, під час яких група прихильників чинного президента прорвалася в будівлю Конгресу.
Очікується, що демократи в Палаті представників можуть встигнути оголосити імпічмент, скориставшись прискореною процедурою. Однак Сенат США, в якому більшість у республіканців, або відхилить пропозицію про імпічмент, або просто затягне розгляд цього питання до приходу до влади наступного президента.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

По Новобаварському району Харкова вдарили 5 балістичними ракетами, троє загиблих - прокуратура

Кількість загиблих у Харкові зросла до 3, постраждалих - до 16 - Синєгубов

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 13, дві людини загинули - голова ОВА

На решті напрямків фронту ситуація стабільно напружена, але контрольована - Генштаб ЗСУ

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 12, є інформація про одного загиблого - мер

У Харкові вже 8 постраждалих внаслідок ракетних ударів - голова ОВА

На фронті відбулося 100 бойових зіткнень, найважча ситуація на Курахівському та Покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Ворожий удар спричинив пожежу і руйнування житлового будинку в Харкові, під завалами можуть перебувати люди

Окупанти за добу завдали 3 ракетних і 52 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Українська авіація завдала удару по 20 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА