День фінансів 24 липня: нові тарифи "Укртелекому", стандарти розрахунку за комуналку, розрахунки офіційного курсу гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів 24 липня: нові тарифи "Укртелекому", стандарти розрахунку за комуналку, розрахунки офіційного курсу гривні

817
Середа, 24 липня, принесла українцям багато нового:
Новий спосіб розрахунку офіційного курсу гривні. НБУ осучаснив джерела даних, що використовуються для розрахунку курсу. Спочатку з наявного ряду угод відсікаються всі угоди, курс за якими відхиляється від середньоарифметичного по всіх угодах більш ніж на 2%. Потім відсікаються угоди, курс/обсяг яких відхиляється від середньоарифметичного курсу/обсягу більш ніж на 2 стандартні відхилення.
Нові пом’якшення щодо міжбанку. НБУ ухвалив низку змін, якими пом’якшує вимоги до банків щодо реєстрації угод, які вони укладають на міжбанківському ринку. Згідно зі змінами, скасовується норма про обов’язкове підтвердження банками всіх угод з купівлі-продажу іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку України засобами Системи підтвердження угод.
Нові стандарти розрахунку за комуналку. Українців поступово переводять на європейські стандарти розрахунку за компослуги. Кабмін пропонує ввести оплату за окремо використану воду, тепло і вивезення побутових відходів, плюс вносити абонплату за підтримку постачальником працездатності комунікацій, яка не залежить від того, користувалися ви комунальними благами чи ні. Але варто зазначити, що газ і електроенергія будуть розраховуватися за старими правилами.
Розмитнення за новими правилами. Згідно з нововведеннями, акцизний податок на імпортні авто буде розраховуватися за встановленою формулою. Базовая ставка для авто з бензиновим двигуном складе 50 євро, для авто на дизелі – 75 євро. Загальна сума акцизного податку буде дорівнювати базовій ставці, помноженій на коефіцієнт об’єму двигуна і коефіцієнт віку. Більш детальний розрахунок можете побачити тут.
Нові тарифи від “Укртелекому”. Компанія звернулася в Національну комісію з держрегулювання зв’язку та інформатизації з проханням затвердити нові тарифи на фіксований телефонний зв’язок. Підвищувати тарифи оператор буде в два етапи. З 1 листопада абонентська плата зросте на 14%, а з 1 січня 2019 року – ще на 10%. У компанії це пояснюють підвищенням витрат на надання послуг.
Новий перерахунок пенсій. Пенсійний фонд перерахував пенсії громадянам, які продовжували працювати після призначення пенсії, і тим, які мають менше 24 місяців страхового стажу. Також пропонують пенсіонерам, яким не перераховувалися пенсії більше двох років, подати до районних управлінь соцзахисту заяви про перерахунок пенсій.
Перепис населення по-новому. Перепис населення України в 2020 році може пройти з використанням електронних пристроїв. Вперше ті, хто буде опитувати, прийдуть не з паперовими бланками і анкетами, а з електронними пристроями. Цікаво, що населення зможе реєструватися онлайн.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас