16:33 11.04.2018

Н.Савченко просить дозволити їй побачення з помічниками-консультантами

3 хв читати
Н.Савченко просить дозволити їй побачення з помічниками-консультантами

Народний депутат Надія Савченко, яка перебуває під арештом у слідчому ізоляторі СБУ, просить генерального прокурора Юрія Луценка та омбудсмена Людмилу Денісову надати кілька дозволів на побачення з її офіційними помічниками-консультантами і дати можливість їй здійснювати депутатську, громадську та політичну діяльність.

Сканкопії відповідних звернень Н.Савченко на ім'я Ю.Луценка та Л.Денісової оприлюднила прес-служба нардепа на її сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У листі, адресованому генеральному прокурору, Н.Савченко просить не перешкоджати її діяльності як народного депутата і надати дозвіл на побачення з її помічниками-консультантами.

Вона зазначає, що згідно з чинним законодавством, особам, яких тримають у СІЗО, надається право на побачення не менше ніж тричі на місяць за письмовим дозволом слідчого або суду. Водночас, згідно з наказом Міністерства юстиції України № 460/5 від 2013 року, такий дозвіл є дійсним лише для одного побачення.

"Тому прошу видати кілька дозволів на побачення моїм помічникам-консультантам", - йдеться в листі.

Зокрема Н.Савченко просить надати дозволи зустрітися з її помічниками-консультантами Тетяною Сапсай, Іриною Юзик, Тетяною Проторченко та Сергієм Калякою.

Крім того, Н.Савченко у своєму листі до Л.Денісової просить уповноваженого Верховної Ради з прав людини посприяти наданню кількох дозволів на побачення з її помічникам.

У листі омбудсмену Н.Савченко заявляє про те, що "незаконне та упереджене" позбавлення її волі через її політичну діяльність перешкоджає її активній політичній та громадській діяльності, і просить Л.Денісову забезпечити здійснення її депутатських повноважень, таких як робота зі зверненнями громадян, депутатське реагування на незаконні дії посадових осіб, захист прав громадян, парламентська робота тощо.

"Тому прошу вашого втручання щодо надання дозволу на побачення з моїми помічниками-консультантами", - йдеться в листі нардепа.

Раніше в середу агентству "Інтерфакс-Україна" в Службі безпеки України повідомили, що стан здоров'я Н.Савченко не потребує стаціонарного лікування. "Савченко перебуває в СІЗО СБУ. Стан її здоров'я не потребує стаціонарного лікування", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ.

Проте сестра парламентаря Віра Савченко, повідомила, що в четвер, 12 квітня, очікується госпіталізація Н.Савченко, яка 23 березня оголосила голодовку.

Як повідомлялося, 22 березня 2018 року Верховна Рада підтримала подання генпрокурора і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Н.Савченко. Її підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади; посягання на життя державних і громадських діячів, підготовці до здійснення терористичного акту, створенні терористичного угруповання або терористичної організації, незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

23 березня Шевченківський районний суд Києва ухвалив рішення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою народному депутату України Н.Савченко до 20 травня 2018 року.

6 квітня В.Савченко повідомила, що у Н.Савченко, яка перебуває під арештом, лікарі швидкої допомоги взяли аналізи. "У Надії була "швидка". Взяли аналізи. Зі мною лікарі говорити відмовилися", - написала В.Савченко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Н.Савченко оголосила голодовку ще 23 березня в суді з обрання їй запобіжного заходу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА