Рішення Верховного суду: як судити орендарів за крадіжку у власників житла — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рішення Верховного суду: як судити орендарів за крадіжку у власників житла

Нерухомість
1638
Верховний суд України ухвалив: викрадення майна вважається вчиненим з проникненням в житло, навіть якщо злодій орендував одну кімнату в двокімнатній квартирі, але таємно заволодів чужим майном з іншої кімнати, яка була закрита власником, і доступу до якої недобросовісний орендар не мав згідно з умовами договору оренди.
Таке рішення винесено Касаційним кримінальним судом у складі Верховного суду, який розглядав скаргу засудженого на свій вирок. Як сказано в кримінальній справі, злочинець орендував одну з кімнат у квартирі.
«У нього виник задум на заволодіння майном, яке зберігалося в закритій кімнаті і до якої він не мав доступу. Реалізуючи свій злочинний задум, чоловік, підібравши ключ, проник в кімнату, яка була закрита власницею квартири, і викрав майно на суму понад 20 тис. грн (ч. 3 ст. 185 КК України)», – йдеться в повідомленні прес-служби Верховного суду України.
Адвокат засудженого намагався довести, що кваліфікація його вчинку хибна, тому що він не проникав у житло. Однак Верховний суд встановив, що власниця житла закрила іншу кімнату на ключ, обмежила туди доступ і вказала в договорі оренди ці умови. Орендар, який виявився злочинцем, не знав, де зберігається ключ від замкненої кімнати.
Раніше Верховний суд України роз’яснив, які можуть бути підстави для зняття з реєстрації власника житла (або його частини).
За матеріалами:
100realty.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас