07:03 03.09.2020

НБУ продовжить захищати рішення про націоналізацію ПриватБанку

2 хв читати
НБУ продовжить захищати рішення про націоналізацію ПриватБанку

Національний банк України (НБУ) продовжить захищати законність рішень про націоналізацію ПриватБанку, а також докладе всіх зусиль для збереження фінансової стабільності і недопущення втрати коштів платників податків, повідомила прес-служба регулятора в Facebook у середу.

"НБУ продовжить захищати законність рішень про націоналізацію ПриватБанку (...). Ми вважаємо, що рішення про конвертацію коштів, пов'язаних з екс-власниками осіб у ПриватБанку в 2016 році (bail-in) було справедливим і адекватним, враховуючи витрачені державою кошти для порятунку ПриватБанку і фінансової системи", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 2 вересня повністю задовольнив заяву компаній братів Суркісів про порядок виконання рішення суду від 2017 року про зобов'язання ПриватБанку обслуговувати їх депозити, розмішені до націоналізації банку на його рахунках кіпрської філії.

У відповідній заяві компанії просили суд визначити суму, яку повинен їм виплатити ПриватБанк у рамках виконання зобов'язань з обслуговування депозитів. За оцінками позивачів, зобов'язання банку складають $ 350 млн (з них $ 102 млн - відсотки, нараховані за ставкою 13% річних).

Крім того, компанії просили суд надати можливість ДФС примусово стягнути з рахунків ПриватБанку відповідні кошти в разі відмови банку від їх добровільного погашення.

Згідно з позицією ПриватБанку, відповідні договори офшорів Суркісів вважаються на сьогодні виконаними, оскільки в 2016 році при проведенні націоналізації вони були обмінені на акції додаткової емісії як депозити пов'язаних з банком осіб.

Як повідомлялося раніше, уряд України 18 грудня 2016 року, пославшись на пропозицію Нацбанку і колишніх акціонерів ПриватБанку, прийняв рішення про націоналізацію цієї найбільшої на українському ринку фінустанови і влила в його капітал понад 155 млрд грн.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБА просить надати бізнесу можливість самому відбирати критично важливих співробітників

Титанова "Велта" відчуває гостру нестачу кадрів аж до зупинки виробництва - СЕО

Актуалізація вимог "єОселі" збільшить попит на якісне житло і стимулюватиме економіку країни - думка

Обмеження е/е в Україні в середу розпочнуться з 19:00 замість 20:00 - обленерго

УЗ підвищила вартість комплектів білизни в плацкартних і купейних вагонах у 1,6 раза, у вагонах СВ - удвічі

ФДМ готується до приватизації одного з Дунайських портів

"Укренерго" скасувало обмеження споживачів з 07:00 до 20:00 середи в усіх областях

Україна влітку планує виставити на перші аукціони оренду 109 тис. га агроземель

SENSAR Development має намір побудувати в Ужгороді 5-зірковий готель і житловий комплекс

Ощадбанк придбав облігації нового випуску "Нової пошти" на 650 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА