19:40 03.09.2018

Зміни до Конституції України щодо закріплення курсу на вступ до НАТО є тестом справжньої прозахідності політиків

2 хв читати
Зміни до Конституції України щодо закріплення курсу на вступ до НАТО є тестом справжньої прозахідності політиків

Народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка", голова постійної делегації в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз заявила, що ініціатива лідера фракції "Батьківщина" Юлії Тимошенко про підписання меморандуму щодо закріплення євроатлантичного курсу України, є спробою зірвати євроатлантичну інтеграцію Української держави.

"Меморандум між лідерами фракцій про закріплення євроатлантичного курсу України - це гібридна акція з нівелювання більш ефективного механізму зовнішньополітичного запобіжника від реваншизму у 2019 році. Хоча, реакція й відповідна пропозиція є прогнозованими, особливо з огляду на нещодавнє скандальне інтерв‘ю в Independent. Меморандум Україна вже підписувала в Будапешті. Згідно з ним, Росія зобов’язувалась гарантувати нашій державі безпеку. Ціна цього меморандуму стала очевидною в 2014 році. Переконана, що нам пропонують чергові "граблі": підписати папірець, що не матиме жодної юридичної сили", - зазначила І.Фріз на своїй сторінці у Facebook.

Нардеп заявила, що зміни до Конституції щодо закріплення курсу на вступ України в НАТО, які ініціює президент, є тестом справжньої прозахідності політиків України: "Ця модель (закріплення в Конституції) не є винахідом України. Це модель, зокрема, реалізована в Лієтуві (Литовській песпубліці), і її переваги ми неодноразово обговорювали з головою Конституційного Суду цієї держави-партнера".

Саме тому, наголошує І.Фріз, будь-які пропозиції, які пропонують незрозумілі, декларативні, порожні та сумнівні альтернативи змінам Основного закону держави, де-факто є повторенням ситуації 2008 року - саботаж отримання ПДЧ і зрив вступу до НАТО, яке призвело до агресії 2014 року.

"Такі маніпуляції важко розцінювати інакше, ніж грою на користь Кремля. Отже, як голова постійної делегації України в ПА НАТО, я вважаю зрадою інтересів України будь-які спроби підміни дієвого механізму зовнішньополітичних стримок та противаг реваншизму", - написала І.Фріз.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА