10:49 30.12.2020

У президентському рейтингу лідирує Зеленський, за ним ідуть Бойко та Порошенко - опитування КМІС

2 хв читати
У президентському рейтингу лідирує Зеленський, за ним ідуть Бойко та Порошенко - опитування КМІС

Якби найближчої неділі відбувалися вибори президента України, то за нинішнього главу держави Володимира Зеленського віддали б свої голоси понад чверть виборців, які вже визначилися зі своїм вибором, свідчать результати всеукраїнського опитування, проведеного КМІС.

Відповідно до розміщеного в середу на сайті КМІС прес-релізу з результатами опитування, респондентам показували два можливих списки кандидатів на посаду президента, і респондент мав обрати одну відповідь для кожного списку. Для мінімізації впливу ефекту порядку списків, різним респондентам ці списки показували в різному порядку.

Отже, якби в президентських виборах брали участь усі запропоновані соціологами кандидати, тоді наразі найбільшу підтримку отримав би Зеленський (його готові підтримати 27% серед респондентів, які визначилися зі своїм вибором). Друге-третє місця ділять лідер партії "Опозиційна платформа - За життя" Юрій Бойко (14,7%) і лідер партії "Європейська солідарність", п'ятий президент України Петро Порошенко (13,7%). Далі йдуть голова політради "ОПЗЖ" Віктор Медведчук (8,7%), лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко (7,5%), лідер Радикальної партії Олег Ляшко (6,3%), лідер партії "Українська стратегія" Володимир Гройсман (5,5%), шоумен, ведучий, волонтер Сергій Притула (4,1%), спікер Верховної Ради Дмитро Разумков (3,4%). Інші кандидати мають більш низьку підтримку.

У другому списку порівняно з першим відсутні Медведчук і Разумков, але присутній лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко. У цьому випадку також найбільшу підтримку має Зеленський, якого підтримали б 27,7% респондентів, які визначилися з вибором. На другому місці - Бойко (20,8%), на третьому - Порошенко (14,2%). Далі слідують Тимошенко (7,3%), Смешко (6,5%), Ляшко (6,2%), Гройсман (6%), Притула (3,8%). Інші кандидати мають більш низьку підтримку.

Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) провів всеукраїнське опитування громадської думки з 17 до 23 грудня 2020 року. Методом особистого інтерв'ю з використанням планшетів (САРІ) опитано 1200 респондентів, які проживають у 85 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим) за триступінчастою стохастичною вибіркою із квотним відбором на останньому ступені, який репрезентативний для населення України віком від 18 років. У Луганській і Донецькій областях опитування проводилося тільки на території, контрольованій українською владою.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і без урахування дизайн-ефекту) не перевищує: 2,9% - для показників, близьких до 50%, 2,5% - для показників, близьких до 25%, 1,9% - для показників, близьких до 12%, 1,3% - для показників, близьких до 5%.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА