14:53 25.08.2018

Гройсман відвідав зйомки українського фільму "Захар Беркут"

2 хв читати

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав знімальний майданчик українського фільму "Захар Беркут", 50% бюджету якого профінансувало Державне агентство з питань кіно (Держкіно).

Як повідомляє в суботу прес-служба Кабінету Міністрів, творці фільму, серед яких - режисери Ахтем Сейтаблаєв і Джон Вінн, очікують, що картина стане наймасштабнішим кінопроектом за останні 40 років.

"Підтримка кіноіндустрії України - це і розвиток талантів, і можливості розвивати локації, розвивати всю кіноіндустрію. Та підтримка, яку ми розпочали кілька років тому, вже дає чіткий результат. Ми знімаємо прекрасне кіно. Це кіно, яке має високі рейтинги. Це кіно, яке залучає десятки, сотні, мільйони українських громадян до перегляду. Розпочинаються зовсім нові процеси", - сказав В.Гройсман під час візиту на майданчик.

Він зазначив, що спостерігає за зйомками вже вдруге, й зазначив, що знімальні майданчики можна і потрібно розвивати не лише в Києві як у столиці, а і в інших містах, які мають історичні пам'ятки.

"Ми врешті-решт у себе вдома знімаємо кіно, залучаємо найкращих українських і голлівудських акторів. І це, я вважаю, ще один напрям, який ми можемо розвивати, тим паче, що міжнародні партнери охоче беруть у цьому участь", - додав глава уряду.

У Кабміні нагадали, що урядова програма підтримки вітчизняної кіноіндустрії, яка цього року передбачає фінансування в 1 млрд грн, дала змогу реалізувати десятки цікавих культурних проектів і розпочати активний знімальний процес із залученням діячів мистецтва світового рівня.

За інформацією Держкіно, цього року у виробництві перебувають 85 фільмів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

Кількість загиблих у Харкові зросла до двох осіб - Терехов

Україна та Греція найближчим часом укладуть угоду про безпеку - Офіс президента

У Харкові один загиблий, шестеро постраждалих після удару по підприємству, місцеперебування ще трьох осіб невідоме

За минулу добу на фронті було 143 зіткнення, від початку доби ще 28 - Генштаб ЗСУ

Окупанти завдали ударів по Харкову і Золочеву, постраждали щонайменше семеро мирних жителів - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА