RU
 

В Японії змінили голову Олімпійського оргкомітету

Текст: ,  18 лютого 2021, 10:18
0
67
В Японії змінили голову Олімпійського оргкомітету
В Японії змінюють главу Олімпійського оргкомітету

Попередній глава комітету звільнився після сексистського скандалу - він заявив, що "жінки розмовляють надто багато".

В Японії міністр Олімпійських ігор Сейко Хашимото стане новою главою оргкомітету Токіо-2020 після того, як її попередник звільнився через звинувачення в сексизмі. Про це повідомляє Reuters у четвер, 18 лютого.

Попередній глава комітету Йосіро Морі подав у відставку минулого тижня, заявивши, що "жінки розмовляють надто багато". На засіданні в четвер оргкомітетом Олімпійських ігор Токіо-2020 вирішили, що президент цього органу повинен бути обраний якнайшвидше. При цьому критерії для нового лідера включають "глибоке розуміння гендерної рівності та різноманітності, а також здатність досягти цих цінностей під час Ігор".

У свою чергу Сейко Хашимото брала участь в чотирьох зимових Олімпійських іграх як фігуристка і трьох літніх Олімпійських іграх - як велосипедистка. Вона займає посаду міністра Олімпійських ігор за сумісництвом з посадою міністра з питань розширення прав і можливостей жінок з 2019 року.

Нагадаємо, що раніше "слуги народу" запропонували штрафувати і заарештовувати за сексизм. У Раду подали відповідний законопроект. Серед авторів - Олександр Корнієнко, який потрапив у сексистський скандал влітку 2020 року.

Право на сосну. Сексистський скандал в Слузі народу


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

ТЕГИ: ОлимпиадаПрава человекаЯпонияскандалОлимпийские игрыфеминизмсексизмскандалыправа женщин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі