21:56 20.12.2020

Франція призупиняє транспортне сполучення з Великою Британією на дві доби

2 хв читати
Франція призупиняє транспортне сполучення з Великою Британією на дві доби

Франція тимчасово призупинить транспортний рух з Великою Британією, зважаючи на ситуацію з новою мутацією COVID-19, повідомляють французькі ЗМІ з посиланням на заяву міністра-делегата транспорту при міністрі комплексних екологічних перетворень Жан-Батиста Джеббарі.

Рада з санітарного захисту вирішила, що французька влада призупинятиме транспортне сполучення з Великою Британією до Франції, починаючи з опівночі неділі, оголосив міністр-делегат.

"Це стосується пасажирського і товарного транспорту", - уточнив Джеббарі. Він також пояснив, що це обмеження діятиме протягом 48 годин в очікуванні узгодженого рішення на рівні Євросоюзу.

Як оголосив напередодні прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, британська влада ухвалила рішення з неділі ввести максимально жорсткі обмежувальні заходи на пересування жителів Лондона і майже всього південного сходу Англії.

"Ми не можемо зустріти Різдво так, як планували", - сказав він на прес-конференції.

Джонсон пояснив, що багато в чому прийняв рішення про "локдаун", з огляду на поширення в Англії нового різновиду коронавірусу COVID-19. За словами прем'єра, новий вид вірусу - не більш небезпечний, ніж "початковий" COVID-19, проте поширюється швидше.

Прем'єр зазначив, що це рішення, прийняте перед святами, далося йому нелегко. "Однак, коли вірус змінює тактику нападу, нам слід міняти тактику оборони", - сказав він.

Влада Шотландії та Вельсу, зі свого боку, також повідомила про плани посилення обмежувальних заходів.

У неділю влада Бельгії і Нідерландів оголосила про тимчасове припинення авіаційного та залізничного сполучення з Великою Британією через побоювання занести новий різновид вірусу на континентальну частину Європи. Аналогічні рішення розглядаються у ще низці країн Європейського союзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Німеччина та союзники передадуть Україні 100 ракет для систем ППО "Петріот"

Германия, Украина и более 50 организаций, государств и компаний создали "Альянс навыков для Украины" на EUR700 млн

Повідомлення в соцмережах про смерть ексмера Куп'янська, обвинуваченого в держзраді, не вплинуть на судовий розгляд його справи

Німеччина, Україна та понад 50 організацій, держав і компаній створили "Альянс навичок для України" на EUR700 млн

У центрі Києва стався витік води на проїжджу частину, кілька житлових будинків тимчасово без водопостачання

Шефчович анонсував початок роботи над стратегічними європейськими проєктами

СБУ повідомила про підозру ексначальнику російської катівні в Луганській області, який виводив "на розстріл" українських полонених

Російські окупанти весь день обстрілювали Дніпропетровську область, пошкоджено житлові будинки та об'єкти інфраструктури

Спікери парламентів Польщі, України та країн Балтії сподіваються, що саміт НАТО у Вашингтоні визначить незворотність шляху України до Альянсу

Україну обрали до складу Міжурядового комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО - Мінкультури

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА