16:59 24.07.2018

Геращенко: Ми досі чекаємо від РФ відповіді на пропозицію передати їм 36 росіян в обмін на наших

2 хв читати
Геращенко: Ми досі чекаємо від РФ відповіді на пропозицію передати їм 36 росіян в обмін на наших

Українська сторона продовжує очікувати від РФ офіційної відповіді на пропозицію передати їй 36 російських громадян в обмін на утримуваних в РФ громадян України, повідомляє прес-служба партії "БПП "Солідарність" із посиланням на першого віце-спікера Верховної Ради, уповноваженого президента із мирного врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко.

"Разом з обмудвумен Людмилою Денісовою, представниками МЗС, АП та інших установ поінформували сім'ї політв'язнів і заручників про роботу, яку проводить українська влада для звільнення і підтримки заручників і політв'язнів. Поділяю їх обурення, тому що деякі досі не отримують від держави допомогу на адвокатів, які захищають українців і кримських татар у Криму (тим більше, що ВР заклала у бюджет на підтримку політв'язнів та їхніх сімей, зокрема на адвокатські послуги, значні суми, більше 90 млн грн)", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook після традиційної щомісячної зустрічі з сім'ями політв'язнів і правозахисниками.

Парламентарій також поінформувала присутніх, що разом з колегами звернулася до уряду з проханням прийняти рішення і прописати алгоритм підтримки сімей політв'язнів і про законодавчі ініціативи щодо статусу політв'язнів, до яких ВР має повернутися у вересні.

"Обмінялися актуальною інформацією про стан здоров'я політв'язнів... Щодо багатьох наших політв'язнів інформація про стан їхнього здоров'я викликає занепокоєння", - наголосила Геращенко, додавши, що присутні скоординували спільні дії щодо тиску на світове співтовариство з вимогою тиснути на РФ у питанні звільнення заручників і політв'язнів, вимоги до МКЧХ, щоб отримати доступ до українців, незаконно утримуваних у РФ, а також в окупованих Донбасі та Криму.

"Ці питання, а також недотримання РФ домовленостей президентів про гуманітарний обмін візитами обмудсвумен, ми порушуватимемо 25 липня на зустрічі в Мінську, разом з питанням звільнення заручників, пошуку зниклих безвісти. Ми досі чекаємо від РФ офіційної відповіді на пропозицію передати їм 36 росіян в обмін на наших", - резюмувала перший заступник голови Верховної Ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА