14:14 30.01.2021

Україна отримає вже в лютому 117 тис. доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer-BioNTech у рамках COVAX

2 хв читати
Україна отримає вже в лютому 117 тис. доз вакцини проти COVID-19 від Pfizer-BioNTech у рамках COVAX

Україна в рамках програми COVAX отримає в лютому 117 тис. доз м-РНК вакцини від Pfizer-BioNTech американського виробництва, а паралельно протягом першого півріччя 2021 року - від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca / Oxford, повідомив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Так! Україна отримала відповідь від COVAX. Уже в лютому Україна отримає 117 тис. доз м-РНК вакцини від Pfizer-BioNTech американського виробництва, яку одразу буде розподілено для вакцинації співробітників лікарень, де надають допомогу пацієнтам з Covid-19", - написав Ляшко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у суботу.

Він також зазначив: "Паралельно, протягом першого півріччя, починаючи з лютого, ми зможемо отримати від 2,2 до 3,7 млн доз вакцини AstraZeneca/Oxford для наступних етапів кампанії. І це тільки в рамках механізму COVAX".

За інформацією Ляшка, COVAX отримали заявки на першу хвилю від 72 країн, було відібрано 18 країн, серед яких і Україна. "Це вкотре підтверджує, що Україна здатна забезпечити необхідний холодовий ланцюг і логістику вакцин із наднизькими умовами зберігання", - написав він.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив, що поставки в Україну вакцини компанії Pfizer розпочнуться в середині лютого. "Наступні поставки вакцин в рамках ініціативи COVAX відбудуться з середини лютого до кінця другого кварталу 2021 року. Під час цих поставок Україна отримає від 2,2 млн до 3,7 млн доз вакцини компанії AstraZeneca", - наводиться інформація в Телеграм-каналі МОЗ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість бойових зіткнень на фронті перевищила 50, ворог відновив високу інтенсивність атак на покровському напрямку - Генштаб

У більшості західних, центральних, південних і Житомирській областях до кінця доби можливі грози зі шквальним вітром

Від початку повномасштабної війни Ахметов спрямував 9 млрд грн на допомогу Україні та українцям

МОН затвердило скорочені освітні програми з українознавчих предметів

Для підготовки Харкова та області до осінньо-зимового періоду буде виділено 4 млрд грн - нарада в Зеленського

Зеленський провів у Харкові нараду щодо оперативної обстановки в регіоні та підготовки до опалювального сезону

СБУ заочно повідомила про підозру Валентину Матвієнко, яка сприяє війні РФ проти України

Студентам на окупованій території та за кордоном дозволять надавати військово-облікові документи до вишів після скасування воєнного стану

Стефанчук заявив про офіційний початок переговорів України та Польщі щодо гарантій безпеки

На будівництво всіх запланованих Генштабом ліній фортифікацій кошти виділено повним обсягом - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА