Майбутнє сьогодні: інвестиції в альтернативну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
ПАРТНЕРСЬКА

Майбутнє сьогодні: інвестиції в альтернативну енергетику

Енергетика
3432
Альтернативна енергетика продовжує набирати обертів: за прогнозами Міжнародного енергетичного агентства, до 2023 року в світі частка відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) в галузі виробництва електроенергії сягне 70%. Наприклад, в Данії вже цього року очікується, що станції на ВДЕ будуть покривати понад 80% потреб країни в електроенергії. Які перспективи розвитку альтернативної енергетики в Україні? З цим питанням ми звернулися до експерта.
Майбутнє сьогодні: інвестиції в альтернативну енергетику
За даними Держенергоефективності, в 2019 році у будівництво сонячних, вітрових та біоелектростанцій в Україні було інвестовано близько 3,7 млрд. євро. Діючі потужності «зеленої» енергетики вже сьогодні дозволяють щорічно виробляти понад 8,4 млрд. кВт/год електроенергії, що становить близько 5,5% від загального виробництва, і забезпечувати електроенергією понад 3,3 млн. домогосподарств.
Невипадково Україна піднялася на 8 місце в рейтингу привабливості країн, що розвиваються, з точки зору інвестицій у відновлювану енергетику. Згідно звіту Climatescope 2019, підготовленому агентством Bloomberg, наша країна піднялася відразу на 55 позицій. В Україні галузь альтернативної енергетики привертає увагу понад 35% іноземних інвестицій на рік. Але й вітчизняні інвестори вкладають гроші в галузь.
«Альтернативна енергетика – це не лише збереження природи, а й вигідні інвестиції. Впроваджуючи проекти в цій сфері, ми переконалися у високій ефективності застосування цих технологій», – розповідає Ігор Льон, власник компанії ЛІМіК.
Як кандидат економічних наук і магістр з управління бізнесом, Ігор Льон бачить успішне майбутнє у взаємозв’язку науки, технологій та бізнесу. Він впроваджує інноваційні проекти в галузі альтернативної енергетики – котельні на біопаливі, біогазові установки, теплові насоси та проекти з енергозбереження. Таким чином, команда «ЛІМіК» вносить свій внесок в реалізацію енергетичної політики України, згідно з якою частка ВДЕ має становити 11% в 2020 р. і не менше 25% – в 2035 році.
«Ми здійснюємо 100% інвестування в проекти альтернативної енергетики, надаючи своїм партнерам, великим виробничим підприємствам, можливість перейти на відновлювану енергію», – розповідає Ігор Льон.
Але активне зростання альтернативної енергетики призводить до виникнення багатьох питань, які потрібно вирішити.
«Основним завданням галузі альтернативної енергетики в Україні є акумуляція, регулювання і перерозподіл електроенергії, згенерованої від відновлюваних джерел», – вважає Ігор Льон.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас