15:46 03.01.2020

Українські нардепи найчастіше відвідують із робочим візитом ОАЕ, Японію і Монако - КВУ

2 хв читати
Українські нардепи найчастіше відвідують із робочим візитом ОАЕ, Японію і Монако - КВУ

Комітет виборців України в результаті аналізу складу депутатських груп з міжпарламентських зв'язків із зарубіжними країнами з'ясував, що народні депутати найчастіше записуються в групи таких країн, як Об'єднані Арабські Емірати, Японія, Куба й Монако.

Як повідомляє КВУ в соцмережі Facebook у п'ятницю, найпопулярнішими напрямками для міжпарламентських зв'язків є США, Канада та Велика Британія. Також популярними напрямками є Польща, Німеччина, Італія, Швейцарія, Ізраїль, Франція, Литва.

За інформацією комітету, загалом у Верховній Раді діють 47 різних груп, де кожна група - окрема країна. Так, до групи міжпарламентських зв'язків зі США входять 176 народних депутатів, Канади - 144, Великої Британії - 135.

Також одним із лідерів за кількістю депутатів є міжпарламентська група зв'язків з Об'єднаними Арабськими Еміратами, до складу якої входять 118 депутатів. Також популярним напрямком є Японія, яка налічує 117 депутатів.

Крім того, до переліку екзотичних країн входить Куба (48 депутатів), Сінгапур (48), Корея (41), Саудівська Аравія (21) і Монако (17).

"Інститут депутатських груп з міжпарламентських зв'язків народні депутати часто використовують як різновид політичного туризму. Тому недивно, що в переліку найпопулярніших напрямків є не лише стабільні парламентські демократії, а й досить екзотичні країни, такі як Монако, ОАЕ, Японія, Куба або Сінгапур", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Він назвав сумнівною практичну користь для України від здійснення таких візитів. Зокрема, Кошель зазначив, що 21 депутат входить до групи міжпарламентських зв'язків із Саудівською Аравією, хоча це країна з абсолютною монархією на чолі з королем, що має парламент без серйозних повноважень.

"Схожа ситуація з Об'єднаними Арабськими Еміратами, де роль парламенту також далека від українських реалій. Зрозуміти, як такі приклади можуть бути використані в роботі Верховної Ради, справді складно", - наголосив голова КВУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА