• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ на II Форумі мігрантів у Римі говорив про потреби молоді...

Глава УГКЦ на II Форумі мігрантів у Римі говорив про потреби молоді

06.10.2018, 22:44
Глава УГКЦ на II Форумі мігрантів у Римі говорив про потреби молоді - фото 1
Питання опіки над молоддю має бути в центрі особливої уваги усіх інституцій: Церкви, наших громад і також Української Держави, з якою в той чи інший спосіб ми повинні разом опікуватися дітьми України, які знаходяться поза межами Батьківщини.

Питання опіки над молоддю має бути в центрі особливої уваги усіх інституцій: Церкви, наших громад і також Української Держави, з якою в той чи інший спосіб ми повинні разом опікуватися дітьми України, які знаходяться поза межами Батьківщини.

Святосоав_про_молодь.jpg

 Таку думку висловив Глава Української Греко-Католицької Церкви Патріарх Святослав під час виступу на ІІ Форумі мігрантів УГКЦ Центральної та Західної Європи. Форум цьогоріч триває у Римі і присвячений молоді. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

Глава УГКЦ розповів, що прибув на Форум з Папського Синоду, який триває у Римі і також присвячений молоді.

Патріарх Святослав підкреслив, що одним з центральних завдань діяльності громад УГКЦ, зокрема на європейському континенті, має бути особлива увага до молоді.

Молодь також є центральною темою Папського Синоду. Блаженніший Святослав розповів, що кожен делегат перед Папським Синодом запитував свою молодь: що варто сказати про вас на Синоді? І у більшості випадків молоді люди просили сказати, що вони потребують спільноти.

«Спочатку – спільноти родини, присутності тата і мами, чого не завжди мають. Вони потребують Церкви, яка би була материнською спільнотою, а не холодною інституцією, яка бореться за своє виживання чи вирішує свої проблеми. І це - завдання нашої Церкви, зокрема тут, на європейському континенті, де є наша нова діаспора. Якщо молоді люди не знайдуть спільноти, яка взяла б за них відповідальність, дала б руку допомоги, ними заопікувалися б, - будьте певні, вони покинуть і ту Церкву, і ту громаду, - наголосив Глава УГКЦ. – І я би дуже просив, щоби питання опіки над молоддю було в центрі особливої уваги усіх інституцій: Церкви, наших громад і також Української Держави. Бо якщо ми не зможемо створити материнські спільноти для нашої молоді – ми не виконаємо до кінця наш обов’язок».

Він відзначив, що молоді люди хочуть бачити Церкву як спільноту, яка їх приймає, не засуджує, яка готова їм допомогти, їх вислухати.

Глава УГКЦ також зауважив, що сьогодні дуже часто емігранти, і молодь зокрема, почуваються відкинутими у суспільствах, куди вони приїжджають.

Патріарх Святослав запевнив учасників Форуму, що УГКЦ завжди була, є і буде матір’ю, яка будуватиме свої спільноти, які хочуть послужити. І це служіння, зокрема для українських мігрантів, представників нової діаспори, в УГКЦ вважають одним зі своїх душпастирських пріоритетів.