19:30 10.11.2020

Депутати пропонують ВР підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізичних осіб із EUR100 до EUR300

1 хв читати
Депутати пропонують ВР підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізичних осіб із EUR100 до EUR300

Група з 17 народних депутатів (фракції "За життя", "Довіра" та "Слуга народу") пропонує парламенту підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для фізичних осіб із EUR100 до EUR300.

"Дуже важливо в цей скрутний для багатьох час зменшити податкове навантаження на людей і дати їм можливість купувати товари за кордоном не переплачуючи. Підвищення мінімальної вартості товару, на яку не поширюються митні платежі, сприятиме підвищенню доступності іноземних споживчих товарів для широких верств населення в Україні", - зазначили автори законопроекту.

Згідно з текстом законопроекту №4345 від 9 листопада 2020 року, пропонується встановити, що ввезення на митну територію України товарів, сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквіваленту EUR300 для одного одержувача-фізичної особи, в одній депеші від одного відправника в міжнародних поштових відправленнях або в одному вантажі експрес-перевізника від одного відправника у міжнародних експрес-відправленнях - не є об'єктом оподаткування.

Планується також підвищити неоподатковувану вартість міжнародних посилок для осіб-підприємців і юросіб із EUR150 до EUR400.

Крім того, з EUR150 до EUR400 планується підвищити неоподатковувану сумарну фактурну вартість товарів, які ввозяться на митну територію України в несупроводжуваному багажі.

Як повідомлялося, з 1 липня 2019 року набули чинності зміни до Податкового кодексу, якими було скорочено неоподатковувану вартість товарів у міжнародних поштових відправленнях до EUR100 для одного одержувача-фізичної особи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА