День фінансів, 27 травня: антикризова програма від Кабміну, продаж залізничних квитків, особливості амністії капіталів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 травня: антикризова програма від Кабміну, продаж залізничних квитків, особливості амністії капіталів

497
У середу, 27 травня, про податкові пільги, нульову декларацію та комуналку.
Антикризова програма від Кабміну. Кабмін представив держпрограму стимулювання економіки для подолання негативних наслідків, викликаних COVID-19. Для підтримки економіки були розроблені заходи для 6 секторів: промисловість, сільське господарство, енергетика, транспорт та інфраструктура, інформаційно-комунікаційні технології, сфера послуг.
УЗ відкрила продаж квитків. Укрзалізниця відкрила продаж квитків на поїзди за кількома напрямками. Поїзди почнуть курсувати з 1 червня. Як відзначають в УЗ, пасажири будуть допускатися в поїзди виключно в захисних масках, і при перевірці квитків пасажирам будуть вимірювати температуру. В уряді також нагадали, що Україна відновить міжнародне авіасполучення, згідно з планом виходу з карантину, з 15 червня.
Податкові пільги продовжили. Володимир Зеленський продовжив дію податкових пільг на період карантину. Передбачається мораторій на перевірки та незастосування штрафів та пені за порушення податкового законодавства та законодавства з ЄСВ до кінця карантину; до 30 червня звільняються від оподаткування ПДФО 300% доплати медикам. Детальніше тут.
Третина малих підприємців втратили понад 50% доходів. Про це свідчать результати опитування, яке проводила ЄБА. Так, 48% вдалося зберегти заробітну плату персоналу в незмінному вигляді, тоді як 29% були змушені скоротити розмір оплати праці, а ще 19% – відправити працівників у неоплачувану відпустку.
👛 Відзначимо, що додатковий заробіток в умовах самоізоляції отримати можливо, навіть якщо вас відправили у відпустку. Наприклад, навчившись трейдингу. У цьому готова допомогти трейдингова платформа Binomo. На Binomo можна навчитися всіх тонкощів трейдингу абсолютно безкоштовно на демо-акаунті з $1000 на рахунку. А отримувати прибуток можна також беручи участь в турнірах, які компанія регулярно проводить для своїх трейдерів.
Нульова декларація в 2020-му. раніше Зеленський заявляв, що амністія капіталів (нульова декларація) буде цього року. Зараз влада обговорює тонкощі її нововведення. Як зазначається у проєкті закону, нульова декларація дозволила б легалізувати приховані доходи і утримати з них податки. Так, дохід до 100 тис. грн буде амністуватися автоматично і без сплати податків. Амністувати не можна буде гроші, отримані корупційним або злочинним шляхом. Тобто легалізувати можна тільки неврахований дохід, зарплати в конверті, зароблене в “тіньовому секторі”, але не вкрадене.
Нові рекорди цін на газ влітку. Голова правління НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв заявив, що протягом червня і липня ціна газу побачить рекордно низькі рівні. Як він пояснив, на ціну газу в Європі тиснуть надлишкові обсяги скрапленого природного газу LNG, який надходить з Америки в ЄС, і пандемія коронавірусу, яка зменшила споживання всіх ресурсів у всьому світі. Відповідно, ці два фактори тиснуть на ціну — пропозиція істотно перевищує попит. Але ближче до осені ціна, з великою ймовірністю, почне зростати.
Що, якщо при оформленні субсидії вказати недостовірні дані? Якщо місцеві органи виконавчої влади виявлять неправдиві дані в документах, за яких сім’я не має права на субсидію, з наступного місяця її позбавляють допомоги. Якщо ж члени сім’ї не надали якусь інформацію і від цього залежав розмір субсидії, тоді робиться перерахунок і повертають різницю.
До речі, про оплату комуналки. Якщо ви згодні, що вистоювати черги в касу (неважливо де – в банку або на пошті), щоб оплатити комунальні послуги – пережиток минулого. Це дорого, клопітно, втомливо, а сьогодні ще й небезпечно! Тоді наш новий матеріал найкращі картки для оплати комуналки чекає саме на вас.
День фінансів, 27 травня: антикризова програма від Кабміну, продаж залізничних квитків, особливості амністії капіталів
З цими картками-помічниками ви зможете легко і швидко оплачувати комуналку за допомогою смартфона або ноутбука, сидячи в улюбленому кріслі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас