Митники запобігли незаконному ввезенню 357 колекційних срібних монет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митники запобігли незаконному ввезенню 357 колекційних срібних монет

Кримінал
384
Співробітниками митного поста “Бориспіль-аеропорт” Київської митниці зафіксовано чергову спробу незаконного переміщення через митний кордон України колекції срібних монет і медалей загальною вартістю понад 165 тис. гривень.
Про це повідомляє у Facebook Державна фіскальна служба України (ДФС).
Зокрема, згідно з повідомленням, монети і медалі намагалася ввезти українка, яка поверталася на батьківщину через аеропорт “Бориспіль” з Нью-Йорка транзитом через Туреччину. Для проходження митного контролю громадянка самостійно обрала спрощену систему “зелений коридор”, чим автоматично засвідчила, що переміщувані нею через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України.
На момент проходження митного контролю оформленої митної декларації громадянка не подавала, з приводу декларування переміщуваних нею предметів до інспекторів митниці не зверталася. Колекція монет і медалей, що перебували в ручної поклажі (дамській сумці і валізі) у пакетах з тканини й переміщувалися без ознак приховування, була виявлена під час проведення митного контролю багажу пасажирки із застосуванням технічних засобів контролю за допомогою рентген-апарату.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас