15:38 04.05.2020

Кличко розповів про послаблення карантину на першому етапі: громадський транспорт продовжить працювати в обмеженому режимі

3 хв читати

У Києві дозволять кав'ярням продавати каву на винос, підприємці зможуть працювати цього тижня, повідомив мер столиці Віталій Кличко.

"Сьогодні спілкувався з підприємцями. Дозволити продавати каву на винос - це один із кроків першого етапу послаблень, що столиця оприлюднила раніше. В принципі, ресторани й кафе продавали та продають їжу на винос під час обмежень. Тому й каву на винос ми вже можемо дозволити", - написав мер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

У вівторок, за його словами, Комісія з надзвичайних ситуацій міста має ухвалити рішення про це та про регламент роботи кафе. Й тоді вони зможуть працювати на винос - із дотриманням усіх норм, правил безпеки та регламентів.

"Повністю запроваджувати перший етап послаблення обмежень столиця почне з 12 травня. Дуже сподіваюся, що епідеміологічна ситуація дозволить нам втілити ці плани", - наголосив Кличко.

На першому етапі, який планується розпочати з 12 травня, в Києві відкриють:

- Непродовольчі магазини (загальною площею до 300 м2): з вимогою присутності не більше 1 відвідувача на 10 м2 площі приміщення та з обов'язковою санітарною обробкою приміщення двічі на день. Однак великі торговельні центри та магазини в них на першому етапі не відкриють.

- Перукарні та салони краси (за попереднім записом і не більше одного клієнта на кожну послугу одночасно): з вимогою санітарної обробки (або кварцування) робочого місця після кожного клієнта.

- Кафе та ресторани (на винос): із вимогою санітарної обробки приміщення двічі на день.

- Парки та сквери: групами не більше двох осіб або, якщо з дітьми, - двоє дорослих, двоє дітей.

- Тимчасові споруди (ларьки): з забороною споживання їжі та напоїв на місці.

- Невеликі виробництва непродовольчих товарів і підприємства побутового обслуговування (ательє, побутові послуги тощо): за дотримання вимоги не більше одного співробітника на 10 м2 і не більше 1 клієнта на 10 м2.

- Адвокатські та нотаріальні бюро, аудитори: з вимогою не більше одного відвідувача на 10 м2 площі приміщення.

- Автокінотеатри.

Кличко нагадав, що незважаючи на послаблення, у всіх установах і підприємствах:

- Обов'язкова термометрія співробітників і відвідувачів.

- Обов'язкові правила безпеки.

- Якщо клієнт без маски - його або не пускають до приміщення, або це - відповідальність постачальника послуг (він має забезпечити клієнта маскою).

"На першому етапі послаблень закритими залишаться: школи, дитячі садки, дитячі майданчики, спортивні майданчики, прибережні зони відпочинку. Ослаблення обмежень щодо їх відвідування буде наступним етапом", - наголосив Кличко.

Він також зазначив, що громадський транспорт на першому етапі продовжить працювати в обмеженому режимі. Приватний бізнес має вирішити питання підвезення своїх працівників на роботу.

"Метро в столиці відкриється за рішенням уряду. А роботу приміського транспорту уряду пообіцяли відновити насамперед. У публічних місцях усі кияни повинні дотримуватися правил безпеки й бути в масках", - наголосив мер.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Щоденні атаки росіян Харкова доводять їхню мету стерти з лиця землі друге за величиною місто в Україні, тому потрібна сучасна зброя

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА