15:49 02.09.2020

Кулеба про заяви Лаврова про українських екстремістів, направлених у Білорусь: "Злодій кричить - тримайте злодія"

2 хв читати
Кулеба про заяви Лаврова про українських екстремістів, направлених у Білорусь: "Злодій кричить - тримайте злодія"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував висловлювання глави МЗС Росії Сергія Лаврова про те, що радикальні дії під час демонстрацій у Білорусі нібито провокуються і фінансуються з території України.

"Не хочеться навіть коментувати цю маячню. Але в рамках боротьби з російською дезінформацією чітко буквально п’ять тез на тему: 1. 200 українських екстремістів, яких Україна начебто направила до Білорусі для дестабілізації ситуації, і табори з підготовки екстремістів в Україні є плодом хворобливої фантазії тих, хто надав такі дані моєму російському колезі Сергію Лаврову. 2. Україна не вела, не веде і не вестиме жодної підривної діяльності проти Білорусі. 3. Росія, навпаки, заявляє, що вже направила деяких своїх "фахівців" до Білорусі й готова направити їх іще більше.", - написав Кулеба на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У цьому контексті глава МЗС України четвертою тезою наголосив, що спроби Росії представити своїх "зелених чоловічків" у Білорусі як українських екстремістів - "це дешевий і програшний трюк".

"І головне: 5. Воістину, як каже прислів'я: "злодій кричить - тримайте злодія", - підсумував Кулеба.

Раніше в середу, 2 вересня, Лавров на прес-конференції в Москві за підсумками переговорів зі своїм білоруським колегою Володимиром Макеєм заявив, що радикальні дії під час демонстрацій у Білорусі провокуються і фінансуються з території України.

"Є підтверджені відомості, що така діяльність ведеться з території України. Там є і "Тризуб" Степана Бандери, і С14, є "Національний корпус", є "Правий сектор". Усі ці структури активно займаються провокуванням радикальних дій у Мінську та інших містах Білорусі, фінансуючи відповідні заходи, нацьковуючи тих, кого вони вважають перспективними екстремістськими лідерами для того, щоб вони вносили силові елементи в те, що відбувається під час демонстрації в білоруській столиці", - сказав Лавров на прес-конференції в Москві за підсумками переговорів зі своїм білоруським колегою Володимиром Макеєм.

Лавров продовжив: "В Україні є табори підготовки таких екстремістів, за нашими даними, у Волинській області, в Дніпропетровській області, - і ми сьогодні це обговорювали, я впевнений, що наші спецслужби мають цим займатися більш предметно, вони в контакті один з одним перебувають, - за нашими оцінками, майже 200 екстремістів, натренованих на українській території, нині перебувають у Республіці Білорусь".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА