Буславець розповіла, чи будуть підвищувати тарифи на електроенергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Буславець розповіла, чи будуть підвищувати тарифи на електроенергію

Енергетика
1004
Виконуюча обов’язки міністра енергетики Ольга Буславець заявила, що тарифи на електроенергію для населення підвищувати не будуть.
Про це вона повідомила в інтерв’ю Радіо Свобода.
“Я хочу заспокоїти наше населення, яке має затверджений тариф на електроенергію. Він незмінний вже з 2017 року. І, як вже неодноразово підкреслював прем’єр-міністр, ніхто не готує рішення про підвищення цього тарифу”, – сказала глава Міненерго.
За її словами, без підвищення соціального захисту людей, без підвищення, можливо, прожиткового мінімуму та пенсій, мабуть, недоречно сьогодні говорити про підвищення тарифу для населення.
Також вона підкреслила, що мова йде про незмінність тарифів для населення. В інших сегментах ринку є двосторонні договори і там своє ціноутворення.
“Я за ринкові правила, щоб ціна на ринку формувалася таким чином, щоб вона відповідала сьогоднішньому попиту і пропозиції”, – підсумувала вона.
В урядовій програмі стимулювання економіки серед запланованих ініціатив для забезпечення фінансової стабільності енергетики в умовах кризи були перегляд тарифів на електроенергію для населення і перегляд “зеленого тарифу”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас