09:52 26.10.2020

У міськраді Дніпра новачком стане лише "Слуга народу" - екзит-пол

2 хв читати

Основною зміною у 64-місній міськраді Дніпра, згідно з результатами екзит-полу "Савік Шустер Студії", стане входження до неї президентської партії "Слуга народу" з 11 мандатами і вихід партії "Самопоміч", що отримала в 2015 році п’ять місць і зберегла у фракції за п'ять років трьох депутатів.

Створена за участю мера Дніпра Бориса Філатова партія "Пропозиція" отримає майже третину місць у міськраді - 21, як і п'ять років тому партія "УКРОП", яку тоді підтримував Філатов. Хоча на завершення каденції нинішньої міськради кількість депутатів у промерській фракції зросла 27.

Формально в міськраді буде ще одна нова фракція - Блоку Вілкула "Українська перспектива" з чотирма мандатами, проте її варто розглядати як один з осколків переможця виборів 2015 року - "Опозиційного блоку", що отримав тоді 25 мандатів. "Опоблок" п'ять років тому висунув на посаду мера Олександра Вілкула, що поступився Філатову в другому турі.

У нинішній міськраді у фракції "Опоблоку" сім депутатів, але з їхніх колишніх колег сформована ще фракція "За життя" із шістьма місцями. У новій міськраді вона збільшиться до 13 голосів, оскільки "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) на цих міських виборах стала другою.

"Громадська сила" Загіда Краснова, за даними екзит-полу, отримає вісім місць проти семи на виборах п'ять років тому і шести у фракції в нинішній міськраді. Лідер цієї сили ще має шанс поборотися за мерство: екзит-пол виводить його в другий тур із 14,44% проти 44,47% у Філатова.

Екзит-пол також прогнозує, що незмінною за підсумками виборів до міськради Дніпра залишиться кількість мандатів партії "Євросолідарність" - 6.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗСУ за добу завдали ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

Мінкультури не знало про існування в "Укрінформі" списків т. зв. небажаних спікерів - Карандєєв

Двоє чоловіків, які прийшли по гуманітарну допомогу, постраждали від обстрілу на Херсонщині

Навіть якщо громадяни України мають паспорт іншої країни, їх насамперед розглядають виключно як громадян України - Держприкордонслужба

Якщо через відключення е/е абітурієнти не зможуть скласти НМТ на основних і додаткових сесіях, їм буде надано ще одну можливість

Зеленський привітав прем'єра Індії, його партію та Національний демальянс із перемогою на виборах

На Сумщині та Чернігівщині зросла кількість обстрілів, загинув мирний житель, двох поранено

Через негоду в Хмельницькій області знеструмлено понад 21 тис. споживачів

Окупанти 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини за добу, у Костянтинівці поранено мирного жителя

Мінветеранів і Мінцифри запускають е-Посвідчення ветерана в "Дії"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА