19:50 08.12.2020

Влада Великої Британії виділила компаніям $ 40 млрд до 2026г на перехід до чистої енергетики

2 хв читати
Влада Великої Британії виділила компаніям $ 40 млрд до 2026г на перехід до чистої енергетики

Британський регулятор енергетичного ринку Ofgem ухвалив виділення компаніям 30 млрд фунтів стерлінгів ($ 40 млрд) на модернізацію енергетичної інфраструктури в 2021-2026 рр. для переходу до більш екологічно чистої і надійної енергосистеми.

Регулятор у вівторок зазначив у прес-релізі, що ця сума на 20% перевищує спочатку запланований максимальний обсяг інвестицій. Ofgem може інвестувати ще 10 млрд фунтів стерлінгів у проекти відновлюваної енергетики, включно з підготовкою до запуску офшорних вітряних установок у Північному морі.

У листопаді прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон надав план підтримки "зелених" галузей і боротьби зі зміною клімату. Як зазначає Bloomberg, оператори енергомереж повинні підготуватись до переходу до низьковуглецевої економіки, водночас, завдання Ofgem гарантувати, що цей перехід не призведе до зростання витрат споживачів.

"Йдеться про масштабні інвестиції, і ми всі будемо платити за це. Тому ми говоримо компаніям, що вони повинні зробити свій внесок, - заявив журналістам глава Ofgem Джонатан Брерлі. - Це означає скорочення доходів акціонерів".

Ofgem ввів п'ятирічний ціновий контроль, щоб обмежити прибуток енергетичних компаній. Рентабельність капіталу буде обмежена 4,55% порівняно із спочатку пропонованими 4,2%, проте це значно нижче 6,5%, на яких наполягали компанії, які зазначали на необхідності залучення інвесторів.

У рамках інвестиційної програми Ofgem енергетична компанія SSE Plc отримає 2,2 млрд фунтів стерлінгів, що на 10% менше суми, зазначеної в її бізнес-плані. Оператору газових і електромереж National Grid буде виділено 5,4 млрд на модернізацію електромереж і 2,1 млрд - на систему газопостачання. Це приблизно на чверть менше від тієї суми, яку пропонувала компанія. У National Grid завили, що вивчають рішення Ofgem і вирішують, чи оскаржувати його.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку повномасштабної війни Україна залучила понад $85 млрд зовнішнього фінансування - Шмигаль

Південна Корея надасть підтримку напівпровідниковій галузі на $19 млрд

Держенергоефективності планує створити спеціалізований інвестфонд із юрисдикцією в Люксембурзі

Польський держбанк BGK почне надавати гарантії за кредитами для інвестпроєктів в Україні в III кв.-2024

Австрія виділяє EUR500 млн на страхування експорту та інвестицій в Україну через OeKB на п’ять років

Arricano інвестувала в ТРК Lukianivka вже $84 млн

Arricano інвестував у відновлення ТРК "Сонячна Галерея" 17,5 млн грн

Philip Morris інвестує $11 млн у запуск і комерціалізацію в Україні нової версії пристрою для нагрівання тютюну

Кабмін вніс зміни до статуту ЕКА для страхування інвестицій від воєнних ризиків

Україна отримала EUR1,5 млрд від ЄС у рамках Ukraine Facility - прем'єр

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА