Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: білоруська опозиціонерка Колесникова не перетинала український кордон


Білоруські прикордонники повідомили, що затримали Колесникову
Білоруські прикордонники повідомили, що затримали Колесникову

Білоруська опозиціонерка Марія Колесникова не перетинала український кордон, повідомила Державна прикордонна служба України.

«В один з українських пунктів пропуску в межах Київської області на в’їзд в Україну прибули двоє громадян РБ А. Родненков та І. Кравцов. Наразі вони проходять необхідні заходи прикордонного контролю у відповідності до законодавства, яке визначає порядок перетину державного кордону. Громадянка РБ М. Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала», – заявили в ДПСУ.

Офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський розповів Білоруській службі Радіо Свобода, що Колесникову затримали прикордонники. Посольство України в Мінську, зі свого боку, підтвердило, що до України виїхали Родненков та Кравцов.

Зранку 8 вересня Бичковський повідомляв Білоруській службі Радіо Свобода, що члени Координаційної ради Марія Колесникова, Антон Родненков та Іван Кравцов виїхали в бік України.

Марія Колесникова – представник штабу арештованого кандидата в президенти Білорусі Віктора Бабарика. Вона здобула популярність під час передвиборчої кампанії як учасниця «жіночого тріо» – разом із дружиною іншого незареєстрованого кандидата Валерія Цепкала і кандидаткою в президенти Світланою Тихановською.

7 вересня видання Tut.by з посиланням на очевидців написало, що Марію Колесникову вранці 7 вересня викрали в центрі Мінська.

XS
SM
MD
LG