RU
 

Встановлено особу ключового фігуранта у справі MH17 - Bellingcat

Корреспондент.net,  28 квітня 2020, 16:13
0
829
Встановлено особу ключового фігуранта у справі MH17 - Bellingcat
Фото: АР (архивное фото)
Bellingcat встановила особу ключового фігуранта у справі MH17

"Володимир Іванович", який фігурував у телефонних розмовах сепаратистів напередодні авіакатастрофи, - це заступник голови прикордонної служби ФСБ Росії, генерал-полковник Андрій Бурлака, стверджують розслідувачі.

 
Ключовим фігурантом у справі про катастрофу літака Malasia Airlines рейсу MH17 є російський генерал-полковник Андрій Бурлака, заявила міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat у вівторок, 28 квітня.
 
Фігурує в перехоплених напередодні збиття телефонних переговорах "Володимир Іванович" - це перший заступник голови прикордонної служби ФСБ Росії Андрій Бурлака.
 
"Цей генерал ФСБ є найбільш високопоставленим російським чиновником, який надає найбільший інтерес у кримінальному розслідуванні катастрофи MH17", - сказано в доповіді.
 
Bellingcat зазначає, що це єдиний російський чиновник, який залишався невстановленим Голландською об'єднаною слідчою групою (JIT). Згідно з даними, розкритими JIT, він зіграв вирішальну роль у нагляді за військовими операціями на сході України і контролі потоку зброї через російсько-український кордон.
 
Також підкреслюється, що "Володимир Іванович" віддавав накази про транскордонні атаки на українські сили і призначав військові завдання Ігорю Гіркіну - головному обвинуваченому у кримінальній справі MH17.
 
Нагадаємо, 9 березня в Нідерландах почалося перше слухання у справі про катастрофу пасажирського літака MH17 авіакомпанії Malaysian Airlines над Донбасом у 2014 році. У справі проходять чотири фігуранти: росіяни Ігор Гіркін, Сергій Дубинський, Олег Пулатов та українець Леонід Харченко.
 
Також стало відомо, що прокуратура Нідерландів висуне звинувачення підозрюваним у справі MH17 за двома пунктами.
 
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Падіння Боїнга-777
Суддя з Гааги, яка намагалася вплинути на процес МН17, подала у відставку
Зеленський: Трагедію MH17 не буде забуто
У Нідерландах суддя отримала догану за спробу впливу на процес MH17
СюжетВирок у справі MH17: на Росію чекають нові суди
СюжетЧи загальмує коронавірус процес у справі про збитий "Боїнг"?
СПЕЦТЕМА: Падіння Боїнга-777
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі