День фінансів: Маска кличуть до Житомира, НБУ скасовує низку обмежень для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: Маска кличуть до Житомира, НБУ скасовує низку обмежень для бізнесу

639
Понеділок, 18 січня. Разом з 2021 роком в життя наших фінансів увірвалася низка змін, які торкнуться зарплат, пенсій і комунальних витрат багатьох українців.

Finance.ua в одному матеріалі зібрав найважливіші перетворення:

Зміни, які підготував вашим гаманцям 2021 рік 💰

Нацбанк скасував низку валютних обмежень для бізнесу. НБУ зняв заборони для клієнтів – юридичних осіб на проведення операцій з продажу іноземної валюти на умовах «форвард». Раніше такі операції проводилися тільки з метою хеджування ризиків зміни курсу іноземної валюти за експортно-імпортними операціями і за кредитними договорами, а також для придбання юридичними особами-нерезидентами облігацій внутрішньої державної позики України.
Перевірки бізнесу to be continued. У січні багато підприємств вже отримали повідомлення про проведення планових перевірок Держпраці і податкової служби. Раніше після підписання закону про виплати 8000 грн на підтримку бізнесу в перехідних положеннях; було знято мораторій на проведення перевірок усіма контролюючими органами. Також органи Національної поліції почали масово перевіряти бізнес на предмет дотримання карантину.
Зниження показника для розрахунку пенсії. Як повідомляє Пенсійний фонд, середній показник заробітної плати в листопаді минулого року склав 10 634 гривні 72 копійки. Зазначимо, що показник середньої заробітної плати в Україні для розрахунку пенсії за листопад на 252,74 гривні нижчий, ніж в жовтні 2020 року.
Сьогодні ж голова Комітету ВР з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Галина Третьякова нагадала українцям, що зміниться з введенням накопичувальної пенсії.
Зеленський запрошує Маска в Житомир. Україна може зацікавити главу компаній SpaceX і Tesla Ілона Маска своїми покладами літію.
«Так, було запрошення Ілону Маску, а чому ні? Ми з вами, до речі, можемо багато говорити про те, чому Ілону Маску могла б бути цікавоюа Україна», – зазначив заступник керівника ОП Ігор Жовква.
День фінансів: Маска кличуть до Житомира, НБУ скасовує низку обмежень для бізнесу
«Я назву лише одну тему – літій. Далі не потрібно продовжувати? У нас є поклади літію, у нас є можливості, як цей літій виробляти і поставляти. Батареї з чого виробляються? Це лише один з прикладів», — запевнив Жовква.
Кабмін знизив ціни на газ для населення. На час. Уряд прийняв рішення, яким встановлюється гранична ціна на газ на рівні 6,99 грн за кубометр. Така ціна буде діяти до 31 березня 2021 року. Вище, ніж 6,99 грн за куб, постачальники газу піднімати ціну не зможуть.
Зарплати українських тестувальників. Якщо влітку спостерігалася негативна динаміка медіанних зарплат тестувальників, то взимку ситуація змінилася. У Middle і Senior QA зарплати зросли на $100 і $200 відповідно. У тестувальників найвищі зарплати саме в Києві. І винятків майже немає. Наприклад, Junior QA в середньому отримує на $100 більше, ніж в інших містах.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас