Samsung заявив про розробку 600-мегапіксельної фотоматриці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung заявив про розробку 600-мегапіксельної фотоматриці

Технології&Авто
432
У квітні цього року глава напрямку сенсорів Samsung Electronics заявив про намір компанії випустити фотоматриці з роздільною здастністю аж до 600 Мп, які перевершать по гостроті зору можливості людського ока (людське око сприймає світло з “роздільною здастністю”, еквівалентною приблизно 500 мільйонів пікселів).
Тепер же з’явилися свідчення серйозності намірів південнокорейського гіганта – перевірений мережевий інсайдер Ice Universe днями опублікував слайд з внутрішньої документації, що підтверджує факт розробки такого сенсора. Про це повідомляє портал ITC.ua.
“Судячи з наданого інсайдером зображення, потенційний сенсор формату 1/0,57 дюйма з роздільною здастністю 600 Мп буде займати приблизно 12% задньої поверхні телефона, а його товщина складе 22 мм, що більш ніж удвічі перевищує товщину актуального сенсора 1/1,3 дюйма роздільною здастністю 108 Мп (9,1 мм)”, – йдеться в повідомленні.
Зазначається, що коли на початку року компанія Samsung ставила собі за мету створення 600-мегапіксельних сенсорів, вона не уточнювала їх призначення. Але якщо в результаті Samsung наважиться використовувати такий сенсор в камерах смартфонів, буде цікаво, яким чином вона це реалізує, враховуючи, що нинішні моделі мають товщину корпуса близько 9 мм.
“Можна згадати, що перехід з етапу 64 Мп на 108 Мп в камерах Samsung зайняв всього півроку – саме сенсор такої роздільної здатності (другого покоління) використовується в актуальних флагманах Galaxy S20 Ultra і Galaxy Note20 Ultra”, – підкреслює видання.
Про терміни випуску таких сенсорів поки даних немає, але абсолютно очевидно, що вийдуть вони (якщо вийдуть взагалі) ще не скоро. І можна сміливо припустити, що до появи 600-мегапіксельних сенсорів нас чекає ще кілька поколінь моделей більш скоромної роздільної здатності.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас