16:18 03.12.2019

Громадська рада при Держкомтелерадіо просить доопрацювати законопроект №0931 через можливий вплив на об'єктивність у журналістиці

1 хв читати
Громадська рада при Держкомтелерадіо просить доопрацювати законопроект №0931 через можливий вплив на об'єктивність у журналістиці

Громадська рада при Державному комітеті України з питань телебачення та радіомовлення (Держкомтелерадіо) звернулася до комітету Верховної Ради з питань свободи слова із закликом направити на доопрацювання законопроект №0931, положення якого нібито можуть загрожувати свободі вираження поглядів і переконань, а також об'єктивній журналістиці.

"Громадська рада при Держкомтелерадіо затвердила звернення до комітету Верховної Ради України з питань свободи слова з проханням повернути проект закону №0931 від 29.08.2019 року "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)" на доопрацювання", - йдеться в повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо.

Зазначено, що занепокоєння громадськості викликала перспектива розширення повноважень уповноваженого Верховної Ради з прав людини, якому надаватиметься право видавати за результатами розгляду звернень осіб або груп осіб обов'язкові для виконання вимоги (приписи) щодо усунення порушень законодавства у сфері відвертання та протидії дискримінації.

"Таким чином, будь-які слова або критичні судження журналіста у матеріалі можуть бути розтлумачені як дискримінація, множинна дискримінація або дискримінація за асоціацією за будь-якими ознаками. А це потенційно гарантує притягнення до відповідальності і накладення штрафів", - йдеться у зверненні громадської ради при Держкомтелерадіо.

Згідно з повідомленням, на думку медійних громадських організацій, такі зміни в законодавстві загрожуватимуть свободі вираження поглядів і переконань, а також об'єктивній журналістиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

Стефанішина обговорила зі Столтенбергом очікування і підготовку до майбутнього саміту НАТО у Вашингтоні

"УДАР Віталія Кличка" пропонує ввести декларування  відсутності зв'язків з рф для бізнесу

Іспанія визнає державу Палестина в кордонах 1967 року - ЗМІ

На Парламентській асамблеї НАТО ми закликали країни Альянсу зняти обмеження на удари по цілям в Росії - Порошенко

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА