День фінансів, 18 квітня: макропрогнози (гривня, ВВП, держборг), соціальні звершення (військовим, вчителям, пенсіонерам) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 18 квітня: макропрогнози (гривня, ВВП, держборг), соціальні звершення (військовим, вчителям, пенсіонерам)

532
Сім важливих «С» середи, 18 квітня.
Соціальні звершення Гройсмана. Уряду прем’єр-міністра Володимира Гройсмана виповнилося два роки. Глава Кабміну до цієї дати презентував відеозвіт про головні успіхи виконавчої влади в соціальній сфері. Якщо ви раптом ще не в курсі – дивіться підготовлене відео.
Сьогодні ж Кабмін і представив проект постанови про основні напрями бюджетної політики на 2019-2021 роки. У ньому прогноз курсу гривні, ВВП, держборгу, прожиткового мінімуму і не тільки.
Слідом за Telegram. У Росії продовжують воювати з вітряними млинами – з месенджерами і соцмережами. Так, після блокування Telegram на території Росії Роскомнагляд може заблокувати і Facebook, якщо соціальна мережа не виконає вимоги відомства.
Складний вибір Мінфіну. Міністерство фінансів України має намір досягти компромісу з Міжнародним валютним фондом (МВФ) в питанні підвищення ціни на газ для населення. «Якщо буде підвищення тарифів, потрібні будуть додаткові витрати. Ми не є прихильниками зростання незбалансованих витрат. З іншого боку, розуміємо, що вимоги МВФ мають бути реалізовані. Щоб продовжити програму, буде знайдено компромісне рішення», – пояснив заступник голови Мінфіну Сергій Марченко. З його слів, можливе або часткове підвищення, або перегляд формули тарифоутворення.
Санкції і алюміній. Ціна на алюміній піднялася до шестирічного максимуму, позаяк вплив санкцій США проти компанії “РусАл” російського олігарха Олега Дерипаски продовжує позначатися на світовому ринку більш ніж через тиждень після того, як вони були оголошені. Аналітики прогнозують, що ціна алюмінію може досягти $3 тис. за тонну. Востаннє такий рівень цін був зафіксований 10 років тому.
Скорочення черг за закордонними паспортами. Незважаючи на стійкий підвищений попит на закордонні паспорти, черга на персоналізацію скорочується. Якщо в середині березня загальна черга на персоналізацію закордонних паспортів на Поліграфкомбінаті «Україна» становила близько 700 тисяч, то вранці 16 квітня черга становила 572 тисячі.
“Створення” і ремонт доріг. Гройсман пояснив, навіщо в Україні продовжується ямковий ремонт доріг. Зазначимо, раніше уряд вирішив посилити контроль за ремонтом. Будівельникам доведеться власним коштом усувати помилки, допущені при ремонті. «Я не знаю, як правильно цих людей назвати, або вони нерозумні, або просто безвідповідальні, якщо беруть асфальт і кидають його в калюжі з водою. Це просто неприпустимо», – заявив Гройсман.
Спад на ринках. Нинішній світовий економічний цикл добігає кінця, а тому інвесторам варто готуватися до спаду на ринках. Такий прогноз озвучили аналітики банку Morgan Stanley. При цьому в банку зазначають, що ринки США закладають в ціни кращий з можливих результатів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас