Суд повернув Дельта Банку неправомірно виведені активи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув Дельта Банку неправомірно виведені активи

Фондовий ринок
733
Суд повернув Дельта Банку неправомірно виведені активи на суму 87,29 млн доларів.
Про це йдеться в повідомленні Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
17 грудня Північний апеляційний господарський суд за участю Фонду гарантування вкладів задовольнив апеляційні скарги Національного антикорупційного бюро і Дельта Банку на рішення Господарського суду Києва від 27 червня у справі № 910/30/19.
Відзначається, Апеляційний суд визнав недійсним договір уступки права вимоги від 29 березня 2013 року, за яким Дельта Банк передав кіпрській компанії “Калума Холдінгз Лімітед” право вимоги на суму 87,29 млн доларів до компанії “Сілістен Трейдинг ЛТД”.
22 жовтня 2012 року Дельта Банк виступив поручителем і уклав договір застави з Meinl Bank (Австрія), згідно з яким перерахував свої кошти на рахунки в Meinl Bank як забезпечення за зобов’язаннями “Сілістен Трейдинг ЛТД” за кредитним договором, укладеним між компанією і австрійським банком.
21 березня 2013 Дельта Банк і компанія “Калума Холдінгз Лімітед” уклали договір про залучення коштів на умовах субординованого боргу в розмірі 96,67 млн ​​доларів. За законом, кошти, залучені на умовах субординованого боргу, направляються на підвищення капіталізації банку і виконання зобов’язань перед вкладниками та іншими кредиторами, а також не можуть бути відчужені без згоди Нацбанку, в період дії укладеного договору протягом 5 років. А в разі банкрутства або ліквідації банку-боржника такі кошти повертаються інвестору після задоволення вимог інших кредиторів банку – в десяту чергу.
19 січня 2015 Дельта Банк списав кошти на суму 87,29 млн доларів за невиконання “Сілістен Трейдинг ЛТД” своїх зобов’язань перед Meinl Bank.
У свою чергу, Дельта банк отримав право вимоги від компанії “Сілістен Трейдинг ЛТД” повернути зазначені кошти, однак завдяки договору уступки права вимоги це право перейшло до “Калума Холдінгз Лімітед”, що відбулося за два місяці до введення в Дельта Банк тимчасової адміністрації.
Постановою Північного апеляційного господарського суду від 17 грудня 2019 Дельта Банку було повернуто право вимоги грошових коштів на суму 87,29 млн доларів.
За матеріалами:
Фондовий світ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас