12:49 20.01.2021

Байден зупинить процес виходу США з ВООЗ

2 хв читати
Байден зупинить процес виходу США з ВООЗ

Обраний президент США Джо Байден у день офіційного вступу на посаду поставить підпис під указом, що припиняє процес виходу США зі Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), йдеться в заяві на сайті команди Байдена.

"Сьогодні обраний президент США Байден зробить дії для скасування розпочатого попередньою адміністрацією процесу виходу зі Всесвітньої організації охорони здоров'я - структури, критично важливої для координації міжнародної відповіді на (пандемію коронавірусу - ІФ) COVID-19, для посилення готовності до майбутніх епідемій і пандемій та поліпшення здоров'я всіх людей", - йдеться в заяві.

Видання The Hill зазначає, що без відповідних дій Байдена США офіційно покинули б ВООЗ 6 липня.

Згідно із заявою, США візьмуть участь у роботі виконкому ВООЗ, що відбувається цього тижня, причому американську делегацію очолить провідний інфекціоніст лікар Ентоні Фаучі; він виступить у ВООЗ 21 січня.

Крім того, в заяві зазначено, що адміністрація Байдена працюватиме з ВООЗ та іншими партнерами США з метою реформувати і зміцнити ВООЗ та підтримати дії цієї організації у сфері охорони здоров'я.

В адміністрації президента США Дональда Трампа неодноразово стверджували, що ВООЗ причетна до приховування інформації про виникнення спалаху коронавірусу COVID-19. У зв'язку з цим у середині квітня Трамп прийняв рішення про тимчасове призупинення участі США в роботі ВООЗ до розслідування про невдалу відповідь організації на спалах коронавірусу COVID-19.

США в липні повідомили Генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррешу про вихід із ВООЗ, рішення мало набути чинності 6 липня 2021 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА