16:18 20.10.2020

Зеленський намагався довести виборцям, що не змінив своїх позицій і виконує дані перед виборами обіцянки - думка

2 хв читати
Зеленський намагався довести виборцям, що не змінив своїх позицій і виконує дані перед виборами обіцянки - думка

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що у своєму посланні до Верховної Ради президент України Володимир Зеленський намагався довести насамперед своїм виборцям, що не змінив своїх позицій і виконує дані перед виборами обіцянки.

"Цей виступ був дуже важливий особисто для президента. Він був дуже емоційний. Президент намагався довести передусім своїм виборцям, що він не змінив своїх позицій і що виконує ті обіцянки, які давав перед виборами. Послання було саме у формі звіту про виконання передвиборної програми", - сказав Фесенко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" за результатами щорічного послання президента до Верховної Ради.

За його словами, якщо раніше Зеленському не вистачало колишніх емоцій, то під час послання він показав, що у нього "знову з'явився драйв". Також, на думку політолога, президент продемонстрував низку орієнтирів на майбутнє.

"Десь були конкретні речі, навіть не на наступний рік, а й подальшу перспективу... З деяких питань президент дав зрозуміти, що дещо не тільки від нього залежить, що йому потрібна допомога парламенту й уряду, що готових рецептів немає. Зокрема, це стосується медичної реформи й антикорупційної боротьби", - зазначив він.

Фесенко додав, що президент висловив невдоволення в деяких сферах, але закликав парламентаріїв разом напрацювати стратегію розвитку.

"Головне, що хотів сказати президент, - це те, що він виконує те, що обіцяв, і продовжуватиме послідовно виконувати свою програму", - зазначив Фесенко.

Політолог вважає, що президент у своєму посланні, несподівано для багатьох, достатньо уваги приділив армії, а також зовнішній політиці. "Тому два головних напрями повноважень президента були суттєво відображені в посланні", - сказав політолог.

За його словами, він бачить, що наразі послання президента оцінюють не змістовно, а емоційно - вірять чи не вірять.

"Сприйматимуть по-різному і неоднозначно, і вже сприймають неоднозначно, оскільки неоднозначне ставлення до самого президента Зеленського, до його особистості", - наголосив політолог.

Що стосується того, що президент вирішив виступити з посланням до ВР безпосередньо перед місцевими виборами, Фесенко вважає, що це тактичний прийом для того, щоб підсилити ефект від виступу й посприяти у виборчій боротьбі партії "Слуга народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

Німеччина може підтримати американський план допомоги Україні на $50 млрд - ЗМІ

Автор законопроєкту про демографічні податки його відкликає - нардеп Железняк

Структури ЄС прагнуть розпочати 25 червня переговори про вступ України до союзу - ЗМІ

Порошенко привіз техніку підрозділам ППО та військової авіації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА