07:50 30.11.2018

Білий дім спростував повідомлення про скасування зустрічей президента США з главами Туреччини і Південної Кореї на саміті G20

2 хв читати
Білий дім спростував повідомлення про скасування зустрічей президента США з главами Туреччини і Південної Кореї на саміті G20

Президент США Дональд Трамп не відміняв зустрічі з лідерами Туреччини і Південної Кореї "на полях" саміту "Великої двадцятки" в Аргентині, заявила в четвер прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Раніше агентство "Ассошіейтед прес", посилаючись на Білий дім, повідомило, що заплановані офіційні зустрічі Д. Трампа з президентами Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і Південної Кореї Мун Чже Іном на саміті "Великої двадцятки" в Аргентині скасовані, а замість них можуть лише відбутися неформальні бесіди.

"Для внесення ясності, зустрічі з главами Південної Кореї і Туреччині як і раніше числяться в розкладі (президента - ІФ), вони не були скасовані", - написала С.Сандерс в Twitter. Однак при цьому вона не повідомила, в якому форматі вони будуть проводитися.

Раніше в четвер президент США скасував офіційну зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним після консультацій з членами своєї адміністрації і після вивчення доповіді про інцидент у Керченській протоці.

За їхніми даними, Д.Трамп обговорював цю тему з держсекретарем США Майком Помпео, радником з національної безпеки Джоном Болтоном і главою апарату Білого дому Джоном Келлі.

У четвер Д.Трамп прибув в Аргентину на саміт G20. У своєму "Твіттері" він написав, що скасовує зустріч з президентом Росії в Аргентині "на полях" саміту "двадцятки" через інцидент в Керченській протоці.

"На підставі того факту, що кораблі і моряки не повернулися в Україну з Росії я вирішив, що для всіх зацікавлених сторін буде краще скасувати заплановану раніше зустріч у Аргентині з президентом Володимиром Путіним", - написав він.

"Я буду знову готовий до змістовного саміту (з В.Путіним - ІФ), як тільки цю ситуацію буде врегульовано", - додав Д.Трамп

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 44 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 21 місцям скупчення противника – Генштаб ЗСУ

На фронті сталося 76 бойових зіткнень, з них 27 – на Покровському напрямку – Генштаб ЗСУ

У роботі Telegram зафіксовано масштабний збій

У Херсонській області окупанти атакували машину "швидкої допомоги"

Від початку доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень, більше половини з них - на покровському та курахівському напрямках

Україна та ЄС ґрунтовно обговорили текст проєкту безпекової угоди

Зеленський заявив про наявність домовленостей із партнерами щодо додаткових систем ППО для України

Унаслідок ворожих ударів по Хотімлі одна людина загинула, двоє поранених

Російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію - Зеленський після розмови з Сирським

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА