19:28 13.02.2021

Адміністрація Байдена закликає КНР оприлюднити всі дані про COVID-19

1 хв читати
Адміністрація Байдена закликає КНР оприлюднити всі дані про COVID-19

Адміністрація США в суботу закликала Китай оприлюднити всю наявну в його розпорядженні інформацію про походження коронавірусу COVID-19, повідомляють американські ЗМІ.

"Щоб краще зрозуміти нинішню пандемію і краще підготуватися до наступної, Китаю потрібно оприлюднити інформацію про початковий етап поширення вірусу", - заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван.

Говорячи про розслідування ВООЗ стосовно походження коронавірусу, він зазначив, що у США є питання з приводу низки висновків, зокрема - "щодо того, яким чином вони були зроблені".

"Важливо, щоб ця доповідь (ВООЗ - ІФ) була незалежною. Потрібно, щоб у ній містилися висновки фахівців, зроблені без втручання китайської влади", - сказав Салліван.

Раніше в лютому група експертів ВООЗ у супроводі китайських колег відвідала китайське місто Ухань, в якому наприкінці 2019 року медики вперше виявили сліди COVID-19. За підсумками поїздки в ВООЗ заявили, що питання про походження вірусу все ще залишається відкритим.

При цьому фахівці назвали малоймовірною версію про те, що вірус спочатку зберігався в лабораторії в Ухані, а потім якимось чином почав поширюватися за її межами.

Версію про лабораторне походження коронавірусної інфекції озвучували, зокрема, в адміністрації попереднього президента США Дональда Трампа.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА