ua en ru

Бойовики обстріляли моніторингову місію ОБСЕ на Донбасі

Бойовики обстріляли моніторингову місію ОБСЕ на Донбасі Фото: ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

СММ ОБСЕ та СЦКК потрапили під обстріл під час проведення зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції

Бойовики відкрили вогонь у бік патруля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під час проведення зміни персоналу на Донецькій фільтрувальній станції. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу ООС на сторінці у Facebook.

Як повідомляється, вчора, 10 жовтня, о 9.00 у районі населеного пункту Кам'янка бойовики відкрили вогонь зі стрілецької зброї у бік позицій українських військових.

"Під вогонь потрапили представники української сторони СЦКК та СММ ОБСЄ, котрі здійснювали моніторинг безпекової ситуації в районі Донецької фільтрувальної станції під час проведення щоденної зміни персоналу. Таким чином, бойовики зневажили гарантії безпеки та режиму повної тиші, які надаються сторонами на час проведення даної процедури. При чому, бойовикам було достеменно відомо, що патруль СММ ОБСЄ виставляється щоденно у районі Кам'янки, яка наразі потрапила під їхній вогонь", - йдеться у повідомленні.

Бойовики обстріляли моніторингову місію ОБСЕ на Донбасі

Нагадаємо, протягом минулої доби бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військ на Донбасі, четверо українських військових загинули, трьох поранено.

Також повідомлялося, що проросійські бойовики не допустили спостережну місію ОБСЄ до моніторингу у п'яти населених пунктах на Донбасі.