RU
 

Підсумки 18.07: План генсека і злочинне лідерствоСюжет

Корреспондент.net,  19 липня 2020, 06:55
0
495
Підсумки 18.07: План генсека і злочинне лідерство
Генсек ООН Антоніу Гутерріш

В ООН заявили, що світ втомився від нерівності та дискримінації; в Україні зафіксовано рекордний для Європи рівень злочинності. Корреспондент.net виділяє головні події вчорашнього дня.

 
Генсек ООН запропонував зробити світ більш справедливим
 
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш запропонував масштабну ініціативу з боротьби з нерівністю - Новий глобальний договір, метою якого буде створення більш справедливого світоустрою на планеті. На думку генерального секретаря ООН, "новий суспільний договір дозволить молоді жити в гідних умовах, забезпечить жінкам ті самі перспективи і можливості, що й чоловікам, захистить хворих, уразливих і представників різних меншин".
 
Україна визнана найбільш небезпечною країною в Європі
 
Україна перебуває на першому місці у списку за рівнем злочинності в Європі. У загальносвітовому "антирейтингу" Україна розмістилася на 47-й позиції. Перед Україною в світовому списку Марокко (48,97) й Іран (48,91). Після України з меншим рівнем злочинності йдуть Гана (48,64) й Ірак (48,00).
 
У Києві зріс показник із захворюваності COVID-19
 
У Києві за минулу добу виявили 108 нових випадків коронавірусу COVID-19, що істотно більше попереднього показника. Двоє хворих померли. Серед нових хворих - 53 жінки у віці від 19 до 85 років, 50 чоловіків від 18 до 85 років, 2 дівчинки, яким 6 і 8 років, і 3 хлопчики від 9 місяців до 8 років. Четверо з нових хворих - медичні працівники.
 
В Одесі з моря почали піднімати затонулий танкер
 
В Одесі розпочалася операція з підйому танкера Delfi, який затонув восени 2019 року. Танкер спробують вирівняти за допомогою канатів і буксирів, довівши кут нахилу судна до 45 градусів, щоб поставити його на кіль. Представники судновласника вважають, що після перевертання танкера їм знадобиться два тижні, щоб транспортувати його на місце майбутньої дислокації.
 
Масова ДТП в Одеській області забрала шість життів
 
В Одеській області сталася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої загинуло шість осіб і троє були госпіталізовані, з них одна дитина 2018 року народження.
 
В одному з авто, яке зіткнулося на трасі Одеса - Рені, їхало четверо 23-річних хлопців. Всі вони загинули. У другому автомобілі загинула подружня пара пенсіонерів.
 
"Чорні скриньки" літака МАУ доставили в Париж
 
Іран відправив до Франції для розшифровки самописці зі збитого під Тегераном літака авіакомпанії МАУ. Це було зроблено напередодні представниками Організації цивільної авіації Ірану, підключеного до розслідування події.
 
МЗС назвав число захоплених у полон піратами українців
 
За інформацією дипломатів, у полоні в піратів, які захопили танкер CuracaoTrader поблизу берегів Нігерії, перебувають шість українців. Напад на танкер стався у найвіддаленішій від берега точці серед усіх зафіксованих раніше випадків піратства в Гвінейській затоці.
 
У Києві пройшла акція солідарності з Білоруссю
 
Активісти провели на Майдані Незалежності в Києві акцію солідарності з Білоруссю. Організаторами заходу виступили білоруси, які проживають у Києві. Метою акції стало привернення уваги міжнародної спільноти до подій, що відбуваються навколо виборів президента Білорусі, і висловлення протесту проти політичних репресій.
 
Росія привела в бойову готовність війська
 
Російські війська Західного і Південного військових округів приведені у вищі ступені бойової готовності в рамках раптової перевірки бойової готовності. Заступник міністра оборони РФ генерал-полковник Олександр Фомін заявив, що, відповідно до рішення Володимира Путіна, з 17 липня проводиться раптова перевірка військ і сил Західного і Південного військових округів, з'єднань повітрянодесантних військ, а також з'єднань і військових частин морської піхоти Північного, Тихоокеанського, Балтійського, Чорноморського флотів і Каспійської флотилії.
 
Польща посилила відповідальність за злочини часів комунізму
 
У Польщі більше не буде діяти термін давності щодо злочинів часів комунізму 1944-1990 років. Відповідний закон підписав президент країни Анджей Дуда. Це дасть можливість прокурорам Інституту національної пам'яті притягати до відповідальності людей, відповідальних за злочини комуністичного режиму в Польщі.
 

Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet
Сюжети
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
СюжетПідсумки 27.5: Атака за 1800 км і зброя на мільярд
СюжетПідсумки 26.05: Дозвіл Швеції і атаки ворога
СюжетПідсумки 24.05: Вищий тариф і допомога ФРН
СюжетПідсумки 23.05: Удар по Харкову і збиття Су-25
СПЕЦТЕМА: Сюжети
ТЕГИ: РоссияЕвропаКиевПольшаИранДТПООНБеларусьМИД УкраиныпиратыПарижакциякриминалитетвоенныеОдесская областьМАУ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі