20:38 11.12.2020

Сенат США слідом за Палатою представників прийняв законопроект про оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік

3 хв читати
Сенат США слідом за Палатою представників прийняв законопроект про оборонний бюджет на 2021 фінансовий рік

Сенат Конгресу США в п'ятницю проголосував за законопроект про оборонний бюджет на фінансовий 2021 рік.

На підтримку законопроекту висловилася переважна більшість американських сенаторів.

Раніше на цьому тижні закон також підтримала Палата представників США, і таким чином, у п'ятницю після голосування Сенату законопроект отримав схвалення всього Конгресу США.

Тепер проект надійде на підписання до президента США Дональда Трампа, який раніше погрожував застосувати проти нього право вето, а також закликав республіканців голосувати проти нього.

Раніше Сенат і Палата представників США погодили свої версії законопроекту про оборонний бюджет. Кожна з палат Конгресу схвалила свою версію законопроекту влітку цього року. Нинішній законопроект передбачає суму $ 740,5 млрд на фінансування діяльності Пентагону і програм у сфері оборони і безпеки за лінією міністерства енергетики США.

Крім того, законопроект містить положення про посилення американських санкцій проти російських трубопровідних проектів "Північний потік 2" і "Турецький потік". Зокрема, проект передбачає санкції за сприяння продажу, оренді або надання трубоукладальних суден для будівництва газопроводів, надання страхування і перестрахування, а також послуг або приміщень для технічної модернізації суден, пов'язаних з будівництвом газопроводу.

Також проект оборонного бюджету США на 2021 фінансовий рік передбачає введення нових санкцій проти Туреччини за придбання нею російських ЗРК С-400. Зокрема, президенту пропонується протягом 30 днів після підписання закону про оборонні витрати ввести "п'ять або більше санкцій" щодо тих турецьких чиновників, які брали участь у процесі придбання С-400.

Санкції можуть бути введені відповідно до Закону про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій (CAATSA). Чинним законом за угоду з Росією заборонені продажі Туреччини винищувачів F-35.

У США неодноразово висловлювали стурбованість у зв'язку з придбанням Туреччиною С-400, оскільки вважали, що Росія може використовувати ці системи для отримання інформації про винищувачі-бомбардувальники п'ятого покоління F-35. Крім цього, в Пентагоні заявляли, що Туреччині слід повернути ЗРС С-400 Росії, якщо Анкара хоче отримати від США ракетні комплекси Patriot. В результаті Вашингтон виключив Анкару з програми виробництва F-35A в липні минулого року одразу після того, як Туреччина придбала С-400.

Тим часом, Трамп бореться за скасування статті 230 закону про телекомунікації 1996 року, яка звільняє інтернет-платформи від юридичної відповідальності за розміщення користувацького контенту.

"Якщо дуже небезпечний і несправедливий розділ 230 не буде повністю прибраний із законопроекту про бюджетні асигнування на національну оборону, я буду змушений беззастережно накласти вето на законопроект, коли він буде відправлений на дуже гарний президентський стіл", - зазначав Трамп.

Розділ 230 закону 1996 року про пристойність в сфері комунікації наділяє інтернет-платформи широкими повноваженнями в плані управління своїми сайтами і захищає їх від юридичної відповідальності за дії користувачів за винятком щодо вузького переліку випадків.

Представники технологічної галузі пручаються спробам змінити або визнати недійсним розділ 230, стверджуючи, що він дозволяє їм здійснювати свою діяльність, не боячись величезної кількості судових позовів.

Газета The Hill раніше зазначала, що за час роботи Трампа на посаді президента США щорічний оборонний бюджет Сполучених Штатів зріс приблизно на $ 140 млрд, це близько 23% у порівнянні з сумами, які виділялися до його президентського терміну.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку втрати ворога минулої доби становили 174 особи, у Вовчанську та його околицях тривають жорстокі бої

Кабмін продовжив ще на 2 місяці відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Польські протестувальники блокують рух вантажівок у ПП "Рава-Руська - Гребенне" - Держприкордонслужба

Мовний омбудсмен наголошує на необхідності дотримання мовного законодавства співробітниками ТЦК і СП

Через "Резерв+" оновили свої дані майже 190 тис. жінок - Міноборони України

У допитах Баканова не було процесуального сенсу, конспірологія про його недоторканність недоречна - перший заступник директора ДБР

У Дніпрі внаслідок ракетної атаки вже восьмеро постраждалих, із них двоє дітей - МВС

Через негоду знеструмлені споживачі 68 населених пунктів у Львівській та Сумській областях - Міненерго

У справі про прорив ворога на Харківщині допитано військове керівництво і бійців, правоохоронці вивчають секретні документи - перший заступник директора ДБР

Унаслідок російських обстрілів на Херсонщині поранені чотири людини - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА