Перепланування квартир можна робити без дозволів - Мінрегіон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Перепланування квартир можна робити без дозволів - Мінрегіон

Нерухомість
3422
Кабінет міністрів України затвердив оновлений перелік будівельних робіт, які не потребують документів.
Про це повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.
«Минулого року Мінрегіон розробив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на проведення робіт і не потребують введення в експлуатацію. Це значно спростило можливість влаштовувати, наприклад, пандуси та інші засоби доступності або замінювати блоки балконів, вікон, дверей. Цього року ми ініціювали розширення цього переліку. Зокрема, якщо раніше для перепланування квартири обов’язково потрібно було отримувати дозвіл ДАБК, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не потребують цих документів», – написав він.

Мої fiнанси:

До переліку увійшли роботи:
  • Переобладнання і перепланування житлового будинку і житлового приміщення.
  • Переобладнання нежитлової будівлі або споруди і приміщень в них (виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та інженерні системи загального користування), що відносяться до об’єктів за класами наслідків СС1 (незначні наслідки), СС2 (середні) і СС3 (значні).
  • Зміни стосуються перепланування не тільки в приватних будинках, але і в квартирах багатоквартирних будинків.
  • Можна робити перепланування або переобладнання (без втручання в огороджувальні та несучі конструкції) торгових залів ТРЦ, офісних приміщень бізнес-центрів та інших об’єктів, що за класом наслідків відносяться до СС2 і СС3.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас