11:03 19.05.2020

Степанов: Ми незабаром розпочнемо закупівлі лікзасобів, постачання будуть наприкінці 2020 року - у 2021 році

2 хв читати
Степанов: Ми незабаром розпочнемо закупівлі лікзасобів, постачання будуть наприкінці 2020 року - у 2021 році

Міністерство охорони здоров'я закінчує затвердження нормативних документів для проведення закупівель лікарських засобів за кошти держбюджету 2020 року, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час прес-брифінгу в Києві у вівторок.

"Коли ми прийшли в міністерство у квітні, то побачили розбалансованість у закупівлях, повну неготовність і безлад у цьому напрямі. Це також не складений до кінця перелік лікзасобів із кількістю і потребою, яка необхідна на закупівлю у 2020 році (це ті ліки, які приїдуть наприкінці 2020-го і в 2021 році в основному). Ми побачили відсутність нормативної бази, яку треба було врегулювати згідно із законодавством. Ми розробили нормативні документи, подали на розгляд Кабміну, і перелік був прийнятий. Необхідно ще ухвалити низку нормативних документів, які закінчують процедуру затвердження, і тоді розпочнеться процедура закупівлі", - сказав він.

Степанов наголосив, що міністерство тримає процедуру закупівель на особистому контролі й розуміє, що та коли треба постачати.

"Якщо ми говоримо про поставку лікзасобів, яка відбувається за кошти держбюджету за окремою програмою, то вона здійснюється з двох джерел: закупівля через міжнародні організації і через ДП "Медичні закупівлі України". На це передбачено кошти - близько 10 млрд грн у бюджеті на 2020 рік. Якщо ми говоримо про лікзасоби, які постачають у 2020 році, то зараз ми отримуємо ліки, закуплені за кошти 2018 та 2019 років, є ще невикористані кошти за 2017 рік", - додав Степанов.

Окрім цього, міністр нагадав про недофінансування лікарень, зокрема психіатричних, інфекційних, а також протитуберкульозних диспансерів і багатьох районних лікарень. За його словами, МОЗ уже закінчує розрахунки механізмів фінансування зазначених медзакладів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Фармак" зазнає дефіциту кадрів через мобілізацію працівників-чоловіків

Медмережа "Добробут" відкрила дві власні діагностичні лабораторії

Проєкт постанови уряду про діяльність онлайн-сервісів цінових агрегаторів медикаментів буде доопрацьовано

Superhumans Center отримав EUR4,7 млн від МЗС Нідерландів для відкриття реабілітаційних центрів в Україні

До сфери управління МОЗ перейшли вже 16 обласних бюро судмедекспертизи

ТЧХУ надає послуги з ментальної та фізичної реабілітації

Компанія "Байєр" призначила нового керівника фармацевтичного підрозділу в Україні

Медгрупа ADONIS запустила програми реабілітації для демобілізованих співробітників компаній

Делегацію України на 77-му сесію Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я очолив міністр Ляшко

Кабмін дозволив використання канабісу в навчальних цілях, науково-технічній діяльності, виробництві ліків для застосування в медпрактиці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА